MOVIMENTS ELECTORALS
Crònica 10/09/2011

Bono plega i no anirà a les llistes del PSOE el 20-N

J.r.
1 min

Madrid.S'ha fet estimar fins a l'últim minut però, finalment, el president del Congrés, José Bono, ha donat carbasses a Alfredo Pérez Rubalcaba. El veterà polític castellano-manxec ha rebutjat la petició per repetir a les llistes socialistes de cara als comicis del 20 de novembre. Fa quatre anys va encapçalar la candidatura per Toledo.

Després de molts dies de mantenir l'interrogant, ahir va confirmar oficialment que ja ha comunicat la negativa al candidat del PSOE i també al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. En una entrevista a RNE va argumentar que havia pres la decisió, "amb alegria", per poder dedicar-se més a la família, sobretot a la seva filla petita, i per acabar les memòries que està escrivint. "Hi ha vida més enllà de la política", va dir. De totes maneres, no és el primer cop que anuncia que ho deixa. Ja va dir adéu a la política el 2006, quan va plegar de ministre de Defens i va reaparèixer més tard com a president del Congrés. Caldrà veure quin paper juga a la nova etapa del PSOE post 20-N.

Bono és el representant de l'ala més dretana del partit i manté bones relacions amb el PP, un fet que sovint grinyola a les seves files. Ahir es va saber que ha enviat una carta al president fundador dels populars, Manuel Fraga, que també s'ha retirat. Bono el qualifica de "gran espanyol i patriota de bé" i li reconeix el paper que ha fet "a favor de la convivència i de la construcció d'una Espanya on hi cap tothom".

stats