Crònica 17/08/2011

Bono insinua que no tornarà a presentar-se a les llistes del PSOE

Ara
2 min
Bono va anunciar ahir des de Salobre, Albacete, la seva voluntat de no anar a les llistes.

Barcelona.El president del Congrés, José Bono, no vol presentar-se a les llistes del PSOE a les eleccions del 20-N. La decisió no és definitiva, però ahir va expressar que aquesta és, ara per ara, la seva voluntat "personal". "Jo vaig lleuger d'equipatge i, probablement, seria bo que el nou Parlament es constitueixi sense cap servitud heretada de l'anterior", va argumentar des del seu poble natal, Salobre, a Albacete. Això sí, Bono va voler deixar clar que, sigui quina sigui la seva decisió final, no s'ha d'interpretar com una falta de suport al seu partit.

"Hi ha fruits que un ha degustat ja amb prou qualitat i quantitat per oferir-los a altres companys", va dir el dirigent del PSOE quatre mesos abans de fer 61 anys. Tot i això, Bono va assegurar que serà fidel al seu carnet socialista i que "morirà en política". De fet, es va mostrar disposat a assumir "totes les responsabilitats" que li vulguin donar dins del partit.

I per esvair qualsevol mena de dubte al voltant de la seva bona relació amb el partit i el seu nou candidat a les generals, no només va considerar que Alfredo Pérez Rubalcaba és la persona idònia per assumir el lideratge del partit passi el que passi el 20-N, sinó que també va recordar l'amistat que els uneix i va elogiar la seva "intel·ligència, habilitat i capacitat de treball".

Bono també va anunciar ahir que convocarà la diputació permanent la setmana que ve per debatre la petició que ha fet el PP perquè el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, comparegui al Congrés per donar explicacions sobre la situació econòmica.

La compareixença de Zapatero

De fet, a més del PP, també el PNB, CiU, IU i ERC han demanat la compareixença del president. "Zapatero ha de comparèixer a petició pròpia i abans que ho acordi la diputació permanent", va exigir ahir a RNE el president de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que va subratllar que el PP no li ha demanat suport en aquesta petició.

stats