ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 08/11/2011

Bosch combat l'abstenció sobiranista

Bosch reivindica la utilitat de votar de cara a la independència. Enfront de SI i la CUP, que defensen l'abstenció o el vot nul, assegura que el seu resultat s'interpretarà com el grau de suport al sobiranisme.

Roger Tugas
2 min
Bosch vol "frenar la davallada electoral de l'independentisme".

Barcelona.Les enquestes apunten que més de la meitat dels catalans votarien a favor de la independència, però també que la coalició ERC - RCat - Catalunya Sí, l'única llista que defensa fer el pas, quedarà molt lluny d'aquest suport. Una part d'aquesta situació s'explica perquè molts independentistes voten altres llistes, encara que també és cert que d'altres s'abstenen. De fet, és l'opció que promouen les CUP i, en part, SI, que dóna suport a una campanya de les seves joventuts a favor de l'abstenció o del vot nul -introduint un dibuix d'estelada a l'urna-. El candidat de la coalició, Alfred Bosch, va combatre ahir els seus arguments afirmant que "l'endemà del 20-N la força de l'independentisme es mesurarà pels escons que obtingui".

L'exportaveu de Barcelona Decideix argumenta que de cara enfora el grau de suport dels partidaris d'un estat català el marcarà la tendència electoral dels partits que la defensen. "Les premses espanyola i internacional no comptaran diputats d'altres formacions com a independetistes, ni una part de l'abstenció", assegura. En aquest sentit, reclama que ningú es quedi a casa: "Tots els independentistes han d'actuar políticament i això inclou anar a votar".

A SI cou el pacte d'ERC amb RCat i que no se'ls inclogués a la coalició, però Bosch -partidari d'una aliança independentista més àmplia- treu ferro al desacord i els mima: "Ens hem implicat fins al final per intentar una coalició tan ampla com fos possible, però el pes del passat era massa gran". "La tancarem per a pròximes convocatòries", va prometre com a picada d'ullet als simpatitzants de Solidaritat.

Rebuig a acords amb el PSC

Una de les crítiques més dures cap a ERC en els cercles de l'independentisme radical fa referència als seus acords amb el PSC. Aquests acords, però, són història: Bosch es va obrir a pactar un grup parlamentari conjunt amb ICV -com fins ara- o Amaiur però va rebutjar "ara per ara" el PSC. IU tampoc és grata, ja que "rebutja el concert econòmic".

stats