ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 04/11/2011

Bosch convoca tots els independentistes al 20-N

La coalició liderada per ERC vol que tots els sobiranistes siguin conscients de la importància d'aquestes eleccions i demana a tots els afiliats que busquin els vots porta per porta.

Roger Tugas
2 min
Alfred Bosch va triar Badalona, ciutat governada ara pel PP, per al seu acte d'inici de campanya.

Barcelona.El leitmotiv d'ERC-RCat-Catalunya Sí, per si a algú li quedava cap dubte, serà la reivindicació de la independència. Però una independència lligada al benestar econòmic i a la llibertat. Així ho va deixar clar ahir en el seu primer míting de campanya el candidat, Alfred Bosch. El cap de cartell va intentar fer un discurs optimista, tot i el mals moments que ha passat la formació, i va afirmar que "avui [per ahir] hem començat a caminar cap a la independència".

Bosch, que després de l'èxit de la consulta va decidir acceptar el pas a la política que li va oferir el nou president d'ERC, Oriol Junqueras, va tenir paraules d'agraïment per a dirigents com Puigcercós, Ridao, Benach, Carod-Rovira, Carretero i fins i tot Uriel Bertran. "Que tremolin García Albiol, Rajoy, Duran i Chacón", va dir Bosch entre els aplaudiments de les 300 persones que omplien el Teatre Municipal de Badalona. Per fer això va demanar un "esforç extra" als simpatitzants perquè busquin els vots un per un davant la rebaixa dràstica del pressupost que han patit respecte al 2008.

Per la seva part, el president d'ERC, Oriol Junqueras va fer un discurs molt similar i va assenyalar que tot i que l'atur i l'economia són la principal preocupació de la gent, l'obligació d'ERC és convèncer la gent que són la millor opció per treure Catalunya del pou.

La dirigent de Reagrupament Ruth Carandell va apuntar cap a altres formacions independentistes com SI o CUP, que afirmen que a Madrid no s'hi ha de fer res, per defensar la utilitat del vot a "l'única llista independentista" que es presenta.

Altaveu a Madrid

Bosch vol plantejar els comicis del 20-N com una continuïtat del procés de consultes. Per això repeteix que l'objectiu de la candidatura és convertir-se en una veu clara i ben forta a Madrid, un altaveu de l'independentisme i els interessos dels Països Catalans.

Capitalitzar tots aquests suports, però, és molt complicat. Per evitar futures frustracions i lluitar contra la temptació del vot útil, Bosch va evitar ahir fixar-se objectius. La recerca del vot convergent serà un dels seus reptes. Des de la candidatura confirmen que volen aprofitar que "Duran està als antípodes del sobiranisme".

La coalició havia avançat que el programa tindria l'economia com un element prioritari, però aquesta també està subordinada al dret a decidir. L'objectiu és convèncer tots els independentistes de la importància de demostrar a Espanya que la tensió sobiranista no ha baixat a Catalunya.

stats