LA POSTURA DEL GOVERN
Crònica 06/04/2011

Bozal deixa sola Ortega en el dilema del 10-A

Sara González
1 min
La consellera de Justícia ja  ha votat a la consulta.

BARCELONA.Amb discreció, sense càmeres i sense revelar el sentit del vot. La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ja ha votat anticipadament a la consulta sobre la independència contra la qual va actuar quan era advocada de l'Estat. Ho va fer ahir al migdia a la seu de la Fundació CatDem -abans Trias Fargas-, vinculada a CDC. Per tant, només queda la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per decidir si participarà en el referèndum. Artur Mas i la resta de consellers ja han votat o han assegurat que ho faran els pròxims dies, mentre que el conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, no va votar a la consulta de Lleida, en coherència amb la posició del líder d'Unió.

Bozal va signar el setembre del 2009 el recurs contra la consulta d'Arenys de Munt perquè va considerar que es tractava d'una iniciativa il·legal perquè no era competència de l'Ajuntament i reclamava que el consistori no hi donés suport. Ara, com a consellera, no ha tingut cap tipus de recança per seguir els passos del president i votar.

El focus recau ara sobre Ortega, que ha de decidir si es queda en minoria al Govern o bé desobeeix les ordres del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que s'ha manifestat contrari a participar a la consulta perquè no recull el model confederal d'estat que el seu partit defensa i perquè, segons va afirmar, Europa no acceptaria que el Parlament declarés unilateralment la independència de Catalunya. Qui sense embuts discrepa de la línia del líder d'Unió és l'alcalde democristià de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que ahir va fer pública una carta on s'anima els ciutadans a votar sense "excuses".

stats