REUNIÓ A L'AUTORITAT PORTUÀRIA PER TRANQUIL·LITZAR ELS AJUNTAMENTS AFECTATS
Crònica 15/01/2011

Brufau llança un 'mea culpa' pels vessaments a Tarragona

Albert Balanzà
2 min
El president de Repsol, Antoni Brufau, en una imatge recent.

BarcelonaEl president de Repsol, Antoni Brufau, es desplaçarà dilluns a Tarragona per llançar un missatge tranquil·litzador a les institucions després dels quatre vessaments de petroli que hi ha hagut a la costa tarragonina en l'últim trimestre i que són responsabilitat de la seva empresa. La reunió es farà poc abans del migdia a l'Autoritat Portuària i hi assistiran, a més de Brufau, la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès; el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Joaquim Nin; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el de Cambrils, Robert Benaiges; el de Salou, Pere Granados, i el de Vila-seca, Josep Poblet. Aquests ajuntaments són els que s'han manifestat més crítics amb els vessaments i van demanar al sector petroquímic millorar els protocols de seguretat de les seves operacions i invertir recursos per fer més fiables les seves instal·lacions. A la reunió també hi assistiran els directors generals de Refineries i de Pous de la companyia petrolífera.

"Hi ha preocupació per aquests abocaments i volem tranquil·litzar les administracions, ja que no hi ha deixadesa de cap tipus, i reconduir la situació, explicar el que es fa i escoltar-los per saber de primera mà la seva preocupació", va assenyalar ahir un portaveu de la companyia. Repsol, que ha programat aquesta reunió per deixar clara almenys la seva preocupació pels últims accidents, és la responsable de quatre dels vuit abocaments que s'estan investigant judicialment en aquests moments a Tarragona. El PP també va anunciar ahir, a través del diputat tarragoní Francesc Ricomà, que entrarà una bateria de preguntes al Congrés dels Diputats per saber les actuacions que s'han fet des del govern espanyol per garantir que l'impacte ambiental sigui tan lleu com sigui possible.

Per la seva banda, el front ecologista no té previst afluixar en la campanya de denúncia que ha engegat sota el lema No als pous . "Tant de bo Brufau vingui per garantir que no hi haurà més abocaments i que augmentarà la inversió, però em temo que serà perquè hi ha dos nous pous petrolífers en joc, amb importants plusvàlues, i els últims abocaments estan causant protestes socials", va apuntar ahir el president de la Fundació Mare Terra i de Mediterrània-CIE, Ángel Juárez. Els ecologistes s'han fet forts en els darrers dies gràcies al suport de setanta entitats de Tarragona. Els ecologistes han demanat al govern estatal que no doni a Repsol els permisos per obrir els dos nous pous al litoral tarragoní, tenint en compte la proliferació d'incidents en aquestes darreres setmanes.

stats