27/02/2012

Buscant la diferència

2 min
El president i conseller delegat de Sony Mobile, Bert Nordberg, ahir a  Barcelona.

El Mobile World Congress és un esdeveniment global, i que es faci a Barcelona és del tot circumstancial. Anit, a la roda de premsa de HTC a la cúpula de les Arenes, els endolls de corrent eren de format britànic, i el meu portàtil es va configurar amb horari de Greenwich perquè així l'hi va indicar la connexió LTE de proves de Movistar (19 megabits per segon simètrics, més ràpid que la majoria de les ADSL). L'idioma de treball és l'anglès, parlat impecablement com ho fa Kaz Hirai -el nou factòtum de Sony-, o amb un fort accent oriental com els dels presidents de HTC -Peter Chou- i Huawei, -Richard Yu-.

Al MWC s'hi ve a fer negocis: els fabricants de components els ofereixen als de telèfons per als seus models de l'any que ve, i els fabricants de telèfons els venen a les més de 800 operadores de telefonia de tot el món que organitzen el congrés. Afegiu-hi el software de gestió de clients, les xarxes i les antenes, en renovació constant gràcies a l'evolució dels mercats occidentals cap als mòbils de quarta generació, i tindreu aquest enorme basar que es veu completat per les aplicacions per a smartphones , que converteixen aquests terminals en aparells multifuncionals.

El primer assalt del MWC, que des de fa uns anys té lloc el diumenge a la tarda, ens va deixar ahir algunes novetats destacables: els xinesos -els continentals de Huawei i els insulars de HTC- juguen fort la carta de les prestacions amb supertelèfons de pantalla gegant on les especificacions tècniques -processadors de quatre nuclis, càmeres d'alta resolució que poden fer fotos mentre enregistren vídeo- aspiren a superar un dels grans problemes d'Android: la manca de diferències aparents entre terminals, reduïts al format de rectangle amb pantalla tàctil des que va arribar l'iPhone. Huawei aborda per fi el gran problema dels smartphones , l'autonomia: el seu Ascend D Quad es vendrà en dues versions, la normal de 8,9 mm de gruix i una amb un 30% més de bateria i dos mil·límetres més gruixuda. HTC presentava els nous HTC One com l'únic aparell que cal portar a sobre, i dedicava més atenció a la qualitat de la seva càmera.

Entre els nous smartphones presentats ahir, precisament els més reconeixibles són els que menys necessiten diferenciar-se: els primers models de Sony des del seu divorci d'Ericsson, els Xperia, tenen un aspecte molt característic, amb una franja que s'encén en un color diferent segons el que indica. El president de Sony explicava, però, que amb ells es pot accedir directament a l'immens catàleg de contingut audiovisual, i recordava que aquesta mateixa nit la seva empresa optava a 21 premis Oscar de Hollywood.

stats