Crònica 05/01/2011

CDC acapara més de la meitat dels nous nomenaments

Roger Tugas
2 min

Barcelona.En el consell executiu que es va fer ahir es van realitzar dinou nous nomenaments d'alts càrrecs. D'aquests nomenaments, només dos eren d'Unió -malgrat que els democristians van assegurar que tindrien presència a tots els departaments- i fins a deu militen a CDC.

Entre els nomenaments, Presidència va incorporar Jordi Cuminal com a director general de Comunicació, Jordi Baiget com a director de Coordinació Interdepartemantal, Xavier Martorell com a nou director d'Anàlisi i Prospectiva i Antoni Molons com a director general de Mitjans Audiovisuals.

Per la seva banda, la consellera de Governació, Joana Ortega, va designar el seu col·lega democristià Joan Auladell com a director general de Relacions Institucionals. El sobiranista Antoni Castellà és l'altre alt càrrec d'Unió, concretament com a secretari d'Universitats i Investigació. Precisament ahir, el president Artur Mas va justificar que no creés el departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, com havia promès en campanya, i va assegurar que aquestes àrees ja es troben agrupades en una conselleria important com la d'Economia i Coneixement. Elena García Valdecasas va ser nomenada directora de Serveis d'aquest departament.

Els altres alts càrrecs escollits van ser: Lluís Font, secretari de Polítiques Educatives; Francesc Sancho, secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut; Josep Maria Padrosa, director del CatSalut; Carmela Fortuny, directora general de l'ICASS; Carles Flamerich, director general de Telecomunicacions; Esther Sánchez, secretària d'Ocupació; Josep Maria Recasens, director general de Comerç; Olga Tomàs, directora de Serveis a Empresa i Ocupació; Maria del Carme Virgili, secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia; Santiago Ballester, director general de Dret i Entitats Jurídiques, i Adolf Martínez, director de Serveis a Justícia.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya va lamentar que una àrea transversal com Joventut passi de secretaria a direcció general i no pengi de Presidència, com va sol·licitar.

stats