Crònica 16/02/2012

La CEOE vol que la reforma laboral impulsi més la flexibilitat

Joan Faus
2 min

MADRID.El president de la CEOE, Joan Rosell, va beneir ahir les línies mestres de la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, però va criticar que no hagi aprofundit més en alguns aspectes. Rosell va assegurar que la reforma hauria d'haver anat "molt més enllà en flexibilitat" interna i en la simplificació de l'"embolic" legal del marc laboral. També va dir que la norma requerirà "canvis" en el futur i "no serà l'última".

Conscient que els sindicats opinen tot el contrari, va insistir que no és "la reforma dels empresaris". Tot i això, va elogiar que el decret doni facilitats a la contractació i aclareixi les causes -nou mesos amb menys ingressos- de l'acomiadament procedent, amb una indemnització de 20 dies per any treballat. En aquest sentit, el president de la CEOE va dir que els empresaris "no tenen al cap acomiadar" i que la reforma acosta la llei espanyola a la d'Europa, amb imports semblants, "ni més ni menys".

Els elogis no es van quedar aquí. Rosell va assegurar que l'executiu "ha agafat el toro per les banyes" amb la reforma. Va considerar que la norma era urgent i que va en la bona direcció i modernitza les relacions laborals en permetre als empresaris crear més llocs de treball "fixos" i no haver de recórrer a l'acomiadament. Com ja va dir ahir el president espanyol, Mariano Rajoy, el dirigent empresarial va descartar que els efectes de la reforma es notin a curt termini. "Esperem que abans de finals d'any comencem a recollir-ne els fruits", va comentar.

Rosell va descartar també que alguns punts del decret puguin ser, a primera vista, inconstitucionals, com denuncien els sindicats. Però sí que va advocar per "aclarir" alguns aspectes en el tràmit parlamentari del decret. El president de la CEOE també es va allunyar dels sindicats en la crítica que la reforma no respecta la totalitat de l'acord salarial i de negociació col·lectiva firmat amb CCOO i UGT. Ho va lamentar però amb menys entusiasme.

stats