APARCAMENTS I LOGÍSTICA
Crònica 19/11/2011

La Caixa, Torreal i Proa venen el 12,5% de Saba al fons KKR

T.g.
1 min
La Caixa, Torreal i Proa venen el 12,5% de Saba al fons KKR

BARCELONATot i seguir com a accionista de referència, Criteria CaixaHolding ha facilitat l'entrada del fons d'infraestructures KKR al capital de Saba. L'entitat que presideix Isidre Fainé manté el 55,8% de l'empresa d'aparcaments, després de desprendre's del 5,4%, que ha venut a la societat inversora nord-americana. D'altra banda, la societat inversora Torreal s'ha desprès d'un 5%, que també ha adquirit KKR.

El tercer soci fins ara, Proa Capital, també n'ha venut un 2%. Com que l'operació s'ha canalitzat a través de Criteria CaixaHolding, que no cotitza a borsa (a diferència de CaixaBank), l'entitat no va facilitar l'import de l'operació, tot i que fonts financeres van assenyalar que podria rondar els 45 milions d'euros. En un primer moment, es va especular que Criteria CaixaHolding podria mantenir la seva participació, del 61,28%, però al final ha optat per entrar en l'operació. Així doncs, Criteria CaixaHolding segueix com a primer accionista, seguit de Torreal (20%), KKR (12,5%) i Proa Capital (10,5%). Un total de 3.500 accionistes procedents del recent dividend opcional distribuït pel gestor d'infraestructures Abertis acumulen l'1,22% que queda.

Saba s'ha segregat d'Abertis i preveu ampliar la seva presència internacional, que actualment s'estén a sis països. L'empresa destinarà un total de 340 milions a inversions i en un termini d'entre tres i cinc anys vol sortir a borsa. La companyia va comptabilitzar uns ingressos de 193 milions el 2010, amb un benefici abans d'amortitzacions de 80 milions. La plantilla mitjana arriba a les 1.400 persones.

KKR, fundada el 1976, gestiona 43.556 milions (58.700 milions de dòlars) en actius i cotitza a la Borsa de Nova York. L'entrada a Saba representa el tercer projecte d'inversió que ha fet aquest any.

stats