ENTITATS FINANCERES
Crònica 23/03/2012

Caixa d'Enginyers aguanta amb una morositat de només l'1,5%

Toni Garganté
2 min
El director general de Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé, va explicar ahir els resultats de l'entitat.

BARCELONACaixa d'Enginyers va tancar l'any passat amb una morositat dels clients de l'1,5% (el 2010 va arribar a l'1,2%), un nivell que contrasta amb el 7,61% de mitjana del sector al desembre. Les últimes dades oficials de fa tres dies van concretar un nou repunt, que va situar la morositat al 7,9% al gener.

"Com que gairebé no tenim sòl ni risc de promotors, no ens han generat morositat", va afirmar el director general de Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé. De fet, Cavallé va explicar que el 2011 no s'havia hagut de fer cap execució immobiliària, i que només s'havia tramitat una dació en pagament d'entre les 13.000 hipoteques que gestiona. Els préstecs hipotecaris van arribar l'any passat als 1.254 milions, amb una petita davallada del 0,57%. "El 30 de març per a nosaltres només serà una data de tancament del trimestre, perquè no hem d'anunciar cap provisió extra al Banc d'Espanya", va afirmar el director general de l'entitat.

Efectivament, a finals d'aquest mes totes les entitats financeres han de presentar al banc regulador el pla per aconseguir la seva part d'unes dotacions globals de 52.000 milions d'euros per a tot el sistema bancari previstes pel ministeri d'Economia. Amb tot, Cavallé va admetre: "Aquest any registrarem un petit increment de la morositat, però res significatiu". L'entitat va obtenir un benefici net de 5,68 milions l'exercici passat, cosa que va suposar un creixement del 5,21% sobre el 2010. La cooperativa de crèdit, que d'aquí dos mesos preveu presentar un nou pla de creixement, està formada per 107.932 socis, un 35% dels quals són enginyers.

Els actius totals de l'entitat van arribar als 2.016 milions, un 14,1% més que el 2010. El marge d'interessos consolidat va ser de 24,99 milions. Joan Cavallé va destacar que bona part de l'increment del 40% de les comissions es va produir per la participació de l'entitat en les emissions de bons de la Generalitat. "Nosaltres no fem guerra de passiu", va afegir Cavallé.

stats