Crònica 30/04/2011

La Caixa preveu que el crèdit no repuntarà fins al segon semestre

Toni Garganté
1 min
La Caixa preveu que el crèdit no repuntarà fins al segon semestre

Barcelona.Els crèdits sobre clients de La Caixa van créixer un 5,8% el primer trimestre de l'any. Però aquesta evolució es mantindrà plana fins al juny. No serà fins al segon semestre que l'activitat econòmica no tornarà a enfilar-se, segons van afirmar ahir fonts de l'entitat financera.

Les dades de creixement de l'atur que es van conèixer ahir "tampoc ajuden a la normalització de la situació", van afegir les mateixes fonts. Amb tot, els recursos totals de clients de La Caixa van augmentar un 4,9%, i hi va haver un increment de quotes en tots els segments de mercat. L'entitat que presideix Isidre Fainé va obtenir un benefici de 336 milions d'euros entre el gener i el març, una xifra que va representar un 33% menys sobre el mateix període del 2010.

Un altre element per veure l'evolució de la situació econòmica de les cases és el nivell de morositat, els impagats. La Caixa va arribar a un 4% a finals de març, i la mitjana del sector és 6,2%. Gran part d'aquesta mora se centra en promotors immobiliaris (17,9%), mentre que el crèdit a particulars fins i tot ha baixat una mica i se situa en l'1,71%.

Les dotacions de La Caixa destinades a enfortir el balanç van arribar als 351 milions. Tots els marges van caure en el primer trimestre, especialment el d'interessos, que arribar als 701 milions, amb una caiguda d'un 21%.

Per altra banda, Criteria, la filial de participades de La Caixa, va registrar un benefici net consolidat de 410 milions el primer trimestre, un 12% per sota de l'obtingut 12 mesos abans. Aquesta baixada dels resultats és principalment perquè en els primers tres mesos del 2010 es van comptabilitzar 121 milions de plusvàlues provinents de resultats extraordinaris.

stats