IMMOBILIARI
Crònica 13/11/2011

La Caixa rep en un dia 490 sol·licituds per als pisos de lloguer social

Toni Garganté
2 min
Isidre Fainé ha mantingut la promoció d'habitatges socials que va iniciar Ricard Fornesa.

BarcelonaL'Obra Social de La Caixa ha rebut en un sol dia 490 sol·licituds per optar a un habitatge del programa Lloguer Solidari. Això suposa un 16,4% sobre els 3.000 pisos previstos en el pla total. Les sol·licituds demanades s'han concentrat en l'oferta de les províncies de Tarragona i Sevilla, les primeres convocatòries que el projecte va obrir el migdia d'ahir.

Concretament, l'entitat ha recollit 158 peticions per als habitatges disponibles des d'ahir a Sevilla i 332 a Tarragona. El programa Lloguer Solidari preveu facilitar pisos amb una renda mensual d'entre 170 i 300 euros (IBI i despeses comunitàries incloses). L'Obra Social de l'entitat que presideix Isidre Fainé subvencionarà la meitat del lloguer, per la qual cosa els arrendataris pagaran entre 85 i 150 euros mensuals. Això vol dir que la inversió per part de l'Obra Social arribarà als 25 milions durant els pròxims cinc anys.

Servihàbitat

Aquesta ha estat una manera de donar sortida als immobles que ha acumulat l'entitat per l'impagament d'hipoteques i les promocions que no s'han acabat de construir durant els últims anys, i que s'han inclòs a la filial immobiliària Servihàbitat, que s'ha resituat a CaixaHolding, després de la reorganització del grup realitzada el juny quan es va produir la sortida a borsa de CaixaBank.

L'oferta dels pisos va dirigida a persones i unitats familiars amb una renda inferior a 2,5 vegades l'indicador mínim de renda (IPREM), és a dir, inferior a 18.600 euros anuals. Pel que fa als ingressos mínims, no podran ser inferiors a 6.000 euros anuals, ja que amb aquesta quantitat es garanteix que el lloguer no representa més del 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Amb la promoció dels 3.000 habitatges, La Caixa reforça el programa habitatge assequible que va inaugurar el 2004, quan era president Ricard Fornesa, i que culminarà el 2012 amb la construcció de 4.100 immobles a tot l'Estat.

stats