EL PRESIDENT VALENCIÀ, AL BANC DELS ACUSATS
Crònica 14/12/2011

Camps lliga la trama Gürtel al PP

L'expresident de la Generalitat valenciana, el popular Francisco Camps, ha pogut per fi defensar-se "de totes les mentides" que, segons ell, durant tres anys s'han dit sobre la seva persona.

Salvador Almenar
2 min
UNA CARA EXPRESSIVA  Francisco Camps va intentar evitar de totes totes seure al banc dels acusats però no ho va aconseguir perquè el jutge l'hi va obligar.

VALÈNCIA.I és que per a Camps aquesta era la seva màxima obsessió; tractar de demostrar la seva innocència i acabar amb "tot aquest embolic", com va qualificar la investigació per la seva presumpta vinculació amb la trama Gürtel, i poder "dir a tots els valencians que van votar un president innocent" el mes de maig passat.

Totes aquestes afirmacions les va fer en la seva declaració com a acusat, que va omplir tota la jornada d'ahir del judici pel conegut cas dels vestits. Malgrat la petició presentada pel seu advocat, Javier Boix, en els informes previs realitzats just abans de la seva declaració, Camps no va poder finalment evitar asseure's al banc dels acusats. El seu lletrat va demanar que, en virtut de la condició d'advocat que ostenta l'expresident, el seu defensat no ocupés el lloc habitual dels acusats sinó que s'assegués al seu costat. Una possibilitat que el jutge va denegar.

Durant les gairebé dues hores que es va exposar a les preguntes de la fiscalia, Camps va afirmar que totes i cadascuna de les peces de roba adquirides en les botigues Milano i Forever Young van ser pagades per ell i que en cap cas les va rebre gratuïtament. L'expresident no va poder aportar cap prova documental ni testimonial que certifiqués que els fets van succeir com ell va relatar davant el tribunal i el jurat. "No he demanat mai tiquet de res, ni quan he agafat taxis ni quan vaig a menjar a restaurants amb amics". D'aquesta manera Camps va mirar de justificar que no tingui cap document que acrediti que va ser ell qui va abonar l'import dels vestits i com que "sempre pagava en efectiu" tampoc pot aportar moviments bancaris que defensin el seu testimoni.

L'altre puntal de la defensa de Camps va ser deslligar-se per tots els mitjans d'Álvaro Pérez, el Bigotes. Va assegurar que la seva relació amb ell era "cordial" i no d'amistat, però l'escolta del famós enregistrament en què el llavors president valencià li diu "amiguito del alma" va deixar en evidència la declaració de l'acusat. Abans havia assenyalat que la seva relació amb Pérez es limitava únicament a l'àmbit del partit, atès que "des del 2002 ell era l'encarregat d'organitzar tots els actes del PP valencià", però que mai va tenir relació amb ell en qualitat de president. És més, va assegurar que no coneixia l'empresa Orange Market fins que va esclatar la trama Gürtel i també va negar conèixer els seus capitostos Correa i Crespo.

La intenció de cenyir la seva relació amb Álvaro Pérez als actes del PP perseguia desmuntar per tots els mitjans el delicte de suborn passiu que se li imputa, ja que, en el cas que hagués acceptat els regals, si ho hagués fet per una condició diferent de la de funcionari públic no es consideraria un delicte.

stats