Carme Chacón es llança
Crònica 21/12/2011

Un manifest ordit per la dirigent del PSC i avalat per ZP demana renovar el PSOE

2 min
Carme Chacón es llança

No havien passat ni dues hores des que Rajoy havia estat investit president que va començar a córrer el primer moviment seriós de cara al congrés del PSOE del febrer. El manifest Molt PSOE per fer va veure ahir la llum liderat per la fins avui ministra de Defensa Carme Chacón, que aspira a la secretaria general del partit. Ella és una de les signants dels text, que hauria redactat el diputat José Andrés Torres Mora, excap de gabinet de Zapatero, i que comptaria amb l'aval del mateix ja expresident, que malgrat tot no vol participar en el debat.

El document, que està penjat a internet a l'espera de noves aportacions, reivindica sense cap mena de penediment l'obra de govern dels socialistes en temes com la guerra de l'Iraq o les llibertats individuals, demana que el PSOE es repensi i es renovi sense perdre l'accent d'esquerres i que segueixi defensant una Espanya "plural". Els signants demanen un rumb socialdemòcrata clar i més democràcia interna. Fan autocrítica i criden a no "minimitzar" la derrota de Rubalcaba el 20-N.

Avui el document es presenta a Madrid i la posada en escena serà llegida com la presentació en societat de la candidatura de Chacón, que d'aquí uns dies podria fer oficial la seva intenció de presentar-se encara que ara vol "debat d'idees i no de noms". Entre els signants hi ha la coordinadora del programa del PSOE, Cristina Narbona, el fins ara minitre de Justícia, Francisco Caamaño, i dirigents territorials significatius com ara Delia Blanco, de Madrid; Roberto Jiménez, de Navarra; Ximo Puig, del País Valencià, i Aina Calvo, de les Balears. Del PSC hi ha l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. També signa Josep Borrell, fins fa uns anys eurodiputat.

stats