Crisi Popular
Crònica 03/01/2011

Cascos desafia Rajoy

2 min

S'és valent quan, tot i sabent que la batalla està perduda, s'intenta guanyar i es lluita fins al final". I això és el que farà Francisco Álvarez-Cascos, que ahir va tirar d'èpica literària citant a l'escriptora nord-americana Harper Lee per justificar el seu desafiament. Comença ara la seva particular reconquesta de l'espai de centredreta a Astúries, amb un projecte marcadament regionalista -com va fer en el seu moment Manuel Fraga amb el Partit Popular gallec- i amb la complicitat de l'aznarisme a Madrid. Des d'Oviedo, Álvarez-Cascos va explicar que ell està "disponible" per ser candidat a les eleccions autonòmiques del maig que ve.

L 'antic vicepresident del govern espanyol amb José María Aznar és el primer opositor intern a Mariano Rajoy que no opta per plegar veles i planteja obertament encetar una batalla. Això sí, des de fora del partit. La seva decisió de trencar el carnet és, segons va afirmar, "irrevocable". "Per canviar dues vegades de partit cal tenir molta imaginació", va ironitzar fent seva una frase de Winston Churchill. L'hipotètic nou projecte polític tindria un fort caire asturianista, basat en el "repte gegantesc" de tornar a situar la comunitat d'Astúries "a la primera divisió".

P er fer-ho, Álvarez-Cascos compta amb el suport de tots aquells càrrecs i militants del PP que durant aquests mesos han apostat sense sort perquè ell aconseguís ser el candidat del partit a la presidència d'Astúries i que ahir va xifrar en uns 7.000. Segons va dir, fins ara ha anat darrere "d'una marea, arrossegat per moltes persones que estiraven del carro" i ara el liderarà: "Seré l'últim que se'n vagi", va prometre. A partir d'avui caldrà veure quants militants llencen el carnet del Partit Popular, tal com ell ha fet, i s'apunten a aquest eventual projecte.

L a indignació amb el que va ser company de gabinet, Mariano Rajoy, és molt evident. Álvarez-Cascos el va acusar ahir de tenir una doble moral perquè, segons va dir, el mes de setembre passat el líder del PP li va assegurar que ell era el seu candidat per presidir Astúries. Li retreu que hagi prioritzat per sobre de la seva paraula els "interessos personals". Ara cal veure què opinen d'aquesta hipotètica iniciativa els que havien avalat Álvarez-Cascos, com José María Aznar o Esperanza Aguirre. Segons va explicar ahir, des de dissabte el seu telèfon mòbil no para de treure fum.

stats