INFORME SOBRE LES ENTITATS FINANCERES ESPANYOLES
Crònica 21/12/2010

Moody's preveu rebaixar el ràting a bancs i caixes

Redacció
1 min
La vicepresidenta Salgado defensa les entitats financeres.

MadridMoody's manté la seva pressió sobre els bancs i caixes espanyols. En el seu nou informe preveu rebaixar el ràting de fins a 30 entitats financeres, entre bancs i caixes d'estalvis, així com de les seves emissions de deute amb aval de l'Estat, després d'haver fet el mateix fa pocs dies amb la qualificació del Regne d'Espanya.

L'agència de qualificació creditícia -que ja tenia sota perspectiva negativa el ràting de la banca espanyola per la pressió de la seva capitalització i accés a la liquiditat- ha fet un pas més i podria retallar també el ràting d'aquestes entitats a curt termini. La raó és que la capitalització, la rendibilitat i l'accés als mercats de finançament de la banca espanyola "es mantindran febles" per culpa de les dificultats econòmiques, el progressiu deteriorament dels actius i els plans d'austeritat fiscal del govern.

Moody's considera que la rebaixa de la qualificació de la banca a curt termini pot ser d'un esglaó, però a llarg termini podria ser de diversos esglaons, partint de la nota Aa.

A la llista de l'agència de qualificació hi figuren Santander, BBVA, Popular, Sabadell, Banesto, Banco Pastor, Bankinter, Banco de Valencia, BBK, Caja Madrid, Bancaja, Caja Rioja, La Caixa, Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), Caja España, Cajastur, CatalunyaCaixa i Ibercaja, entre d'altres. Moody's ja va precisar el 13 de desembre que el seu escenari central preveu pèrdues econòmiques per a la banca espanyola de fins a 176.000 milions d'euros, dels quals només se n'han reconegut la meitat (88.000 milions) en forma de dotacions i reserves. Un pronòstic, per tant, complicat per a l'any que ve.

stats