En breu
Crònica 14/11/2011

Castells en blanc i negre

Efren Garcia
2 min
Castells en blanc i negre

Els Minyons de Terrassa encaraven a Granollers una de les últimes actuacions prèvies a la seva diada amb la intenció de portar a plaça dues construccions de nou pisos. La forçosa reclusió al local dels Xics, a causa de la pluja, va rebaixar-ne el límit, i una aparatosa caiguda en el primer castell del dia, el tres de vuit, va canviar els plans dels egarencs, que van acabar amb dues construccions de set pisos. Els Xics també van ensopegar a la primera ronda: el quatre de vuit amb què iniciaven l'actuació (a la foto) va cedir quan sortien dosos, cosa que els va obligar a descartar el dos de set. L'única colla que va completar la diada amb èxit va ser la dels Castellers de Barcelona, que, tot i descartar la torre folrada, van apuntar-se els dos castells bàsics de vuit i la torre de set.

La mala sort també va ser present a Vilanova i la Geltrú, on els Bordegassos van desmuntar en dues ocasions el dos de set i el quatre de vuit. Al seu costat, els Minyons de l'Arboç van aconseguir el segon cinc de set de l'any i la Jove de Vilafranca va posar el punt exòtic a la temporada estrenant un curiós set de sis amb dues agulles.

A Badalona la pluja va arribar a l'última ronda però va permetre als Castellers de la Vila de Gràcia descarregar dos castells de vuit pisos. Els locals, per la seva banda, van celebrar la consecució del millor registre del seu historial en carregar per primer cop el dos de set. Els Matossers de Molins de Rei van reeixir en el seu intent de tres de set però van haver de desmuntar el quatre de set.

També van celebrar èxits els Xiquets de Tarragona, que van descarregar el primer dos de vuit amb folre de la temporada i van estrenar el set de set en la diada que posa fi al seu millor any. Els Moixiganguers d'Igualada també van estrenar el set en la seva última jornada de l'any, i els Castellers de Sant Cugat van segellar una temporada històrica descarregant el quart quatre de vuit de la temporada.

stats