COMERÇ EXTERIOR
Crònica 20/04/2012

Catalunya va exportar 9,2 milions d'euros fins al febrer

Les vendes catalanes a l'exterior van arribar als 9,2 milions els dos primers mesos de l'any. Això suposa un 10,3% més que en el mateix període del 2011 i poc més d'una quarta part sobre el total de l'Estat.

Ara
1 min

BARCELONA.La secretaria d'estat de Comerç, d'acord amb les dades del departament de Duanes i Impostos Especials, va explicar en un comunicat que tots els sectors -excepte els béns de consum durador- van registrar un increment respecte a les xifres del 2011. No obstant, en volum, les principals indústries exportadores van ser les de productes químics, de béns d'equip i el sector de l'automòbil. Si es mira en percentatge de creixement, però, els sector canvien. En aquests termes la classificació la van encapçalar les matèries primeres (21,2%), els aliments (14,8%) i el sector de l'automòbil (12,7%).

L'anàlisi geogràfica mostra que les vendes a la UE -pràcticament el 65% del total de les exportacions catalanes- van augmentar un 3,9% en termes interanuals. En concret, les vendes han crescut especialment en països com Alemanya (30,7%) i França (6,4%), mentre que van caure al Regne Unit i Suècia. Els creixements més destacables, però, es van veure en les exportacions extracomunitàries: Suïssa (69,1%) i Rússia (39,7%).

Importacions i balança comercial

A l'extrem contrari, el volum econòmic total de les importacions catalanes va arribar als 11,2 milions d'euros durant els mesos de gener i febrer. Les compres es van incrementar un 0,24% en relació a les dades del mateix període de l'any passat. Per sectors, els que van créixer més en aquest període van ser l'automòbil (17%), els productes energètics (4,6%) i els aliments (4,3%). Les importacions procedents de la UE suposen un 55,6% del total però han caigut un 2,4%.

Amb aquestes dades, el dèficit comercial de Catalunya va baixar el 29,6% respecte al gener del 2011, i es va situar en 1,9 milions.

stats