Crònica 23/06/2011

Catalunya va rebre al maig un 6,8% de turistes més que l'any passat

T. Gutiérrez
2 min

Barcelona.Tal com havien pronosticat els experts, les xifres en el sector del turisme segueixen creixent. Catalunya va rebre al mes de maig un 6,8% de turistes més que l'any anterior, segons xifres de l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) fetes públiques ahir. Això es va traduir en 1,3 milions de visitants i així Catalunya es consolida com a primer destí turístic de l'Estat, seguit per les illes Balears, que van rebre 1,2 milions de turistes al maig.

Al conjunt d'Espanya, els turistes van augmentar al maig un 4,2%, però des del gener fins ara han arribat 19 milions de visitants, cosa que suposa un augment del 7,2%. Els Països Baixos, el Regne Unit i Irlanda són els tres països emissors que més han crescut, amb un augment del 18%, el 15% i l'11% respectivament.

Pel que fa al tipus d'allotjament els hotels són els que han augmentat més les xifres, un 10,3%, mentre que l'allotjament no hoteler ha experimentat una caiguda del 7,1%.

El balanç del maig és bo i si se suma a les perspectives que hi ha de cara a l'estiu tot apunta a un bon any turísticament parlant. El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, va avançar que s'espera que l'arribada de turistes a l'Estat augmenti entre un 4,5% i un 6% en el que queda d'any. Pel que fa a l'estiu, s'espera que arribin entre un 6% i un 8% més de visitants que l'any passat. Això, segons va dir el ministre, pot convertir el 2011 en "el quart millor any de la història", cosa que representaria uns ingressos superiors a 50.000 milions. Sebastián no creu que aquest augment estigui directament relacionat amb les revoltes als països àrabs, com apunten moltes veus del sector, i va dir que és "estructural" perquè "aquí s'estan fent les coses bé".

stats