ADAPTACIÓ A LES NOVES EXIGÈNCIES FINANCERES
Crònica 01/02/2011

CatalunyaCaixa fa el pas i també es convertirà en banc

Adolf Todó, director general de CatalunyaCaixa, va anunciar ahir a la nit la decisió de crear un banc. Ara només falta l'aprovació del consell d'administració i l'assemblea de la segona caixa catalana.

àlex Font / Elena Freixa
2 min
Adolf Todó creu que convertint-se en banc seran "més solvents i més professionals".

Barcelona.CatalunyaCaixa, la segona caixa més gran de Catalunya, també es convertirà en banc. Així ho va anunciar ahir a la nit Adolf Todó, director general de l'entitat, durant una entrevista al programa Àgora de TV3. Segons Todó, el context internacional obliga que el negoci financer de les caixes quedi controlat per un banc. L'anunci del director general de CatalunyaCaixa s'haurà de referendar al consell d'administració i a l'assemblea de l'entitat, segons va explicar el mateix Todó.

CatalunyaCaixa segueix així els passos de La Caixa i Unnim, que la setmana passada ja van anunciar la mateixa mesura. Segons Todó, transferir el negoci financer de la caixa a un banc farà que siguin "més solvents i més professionals". L'estratègia de l'entitat permetrà satisfer l'enduriment de les condicions de solvència que ha imposat el govern espanyol a les caixes d'estalvis.

Tot i que l'executiu no ha concretat el capital bàsic que exigirà a les caixes, el nivell estarà per sobre del que es requereix als bancs i oscil·larà entre el 9% i el 10%.

Ampliació del Sabadell

Precisament per complir els requisits del ministeri d'Economia, Banc Sabadell va anunciar ahir una ampliació de capital que rondarà els 400 milions d'euros, amb l'emissió de fins a 126.363.082 accions. D'aquesta manera, l'entitat vol obtenir fons que li permetin dur a terme una oferta de recompra de quatre emissions de deute (participacions preferents i obligacions subordinades). El banc confia que amb aquesta operació de deute per accions elevarà el seu capital bàsic del 8,2% actual al 8,8%, per sobre del nivell mínim del 8% que exigeix l'executiu als bancs.

Per la seva banda, Caixa Penedès també va comunicar ahir que traspassarà el seu negoci financer al nou banc Mare Nostrum. Totes les caixes que integren aquesta entitat van confirmar que conservaran l'entitat jurídica i mantindran l'obra social.

Caja Madrid cotitzarà

El nou banc de Caja Madrid, on participa entre altres Caixa Laietana, sortirà a borsa aquest mateix any, segons va anunciar ahir el president de l'entitat, Rodrigo Rato. El Banc Financer i d'Estalvis començarà a cotitzar abans de l'estiu i complirà així els requisits de l'executiu. Al tancament de l'exercici del 2010, el capital bàsic de l'entitat es va situar en el 7,04% i amb el debut borsari espera arribar al 8% com a mínim.

stats