SUCCESSOS
Crònica 30/03/2011

Cau la banda de l'atracament mortal al banc de Cambrils

Dani Revenga
2 min
Agents de l'Ertzaina s'emporten a Bilbao un dels detinguts en l'operació policial.

CAMBRILS.Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra, l'Ertzaina, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va permetre detenir ahir cinc membres d'una de les bandes d'atracadors més actives de l'Estat espanyol i que es relaciona directament amb l'atracament mortal de l'octubre passat en una sucursal del Banc de Santander de Cambrils. En l'assalt va perdre la vida d'un tret la treballadora de l'entitat bancària Estela Calduch. La policia atribueix l'assassinat a un dels detinguts -anomenat Bravo -, detingut a Castro Udiales (Cantàbria). Les altres quatre detencions es van fer a Biscaia. A la banda se l'acusa d'almenys una cinquantena d'assalts violents a entitats bancàries des de l'any 2005, tot i que va deixar d'actuar a partir de l'atracament de Cambrils.

Precisament, l'Ajuntament del municipi va avançar ahir que es presentarà com a acusació particular en la causa. La regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de Cambrils, Laura Forcadell, va explicar que la notícia de la detenció del suposat homicida genera "sentiments contraposats", ja que a la "tristesa pel record dels fets" s'hi suma la "satisfacció" per l'arrest del presumpte responsable. Forcadell va assenyalar que amb la decisió de presentar-se com a acusació particular el consistori vol "recollir el rebuig dels ciutadans" i aconseguir així que "caigui sobre els responsables tot el pes de la llei". La regidora va afegir que des del primer moment tenien el convenciment que les forces de seguretat acabarien resolent el cas.

Coordinació policial

Els titulars d'Interior de la Generalitat i del govern basc, Felip Puig i Rodolfo Ares, respectivament, van subratllar l'abast de les detencions i la importància que ha tingut la cooperació entre tots els cossos de seguretat per actuar contra aquesta banda d'atracadors. "La persecució del crim ha d'anar al davant de les tensions corporatives i s'ha de perseguir on sigui", va dir el conseller d'Interior.

stats