SUCCESSOS
Crònica 10/03/2011

Cau una banda que obligava mig centenar de noies a robar al metro

C.a.
1 min
Cau una banda que obligava mig centenar de noies a robar al metro

BARCELONA.Algunes tenien només 9 anys i es dedicaven a robar al metro i en zones turístiques de Barcelona. Formaven part d'un grup d'una cinquantena de menors d'edat, la majoria noies, que eren explotades per una banda criminal que ara ha estat desmantellada pels Mossos d'Esquadra. En concret, la policia catalana ha detingut onze persones, totes originàries de Bòsnia, acusades d'obligar les menors a cometre robatoris. L'inspector Jordi Ollé, cap de l'àrea central de crim organitzat dels Mossos d'Esquadra, explica que la majoria de les menors explotades eren captades a Bòsnia i tenien lligams familiars amb els caps del grup criminal, que també actuaven a París. És per això que la investigació s'ha fet també en col·laboració amb la policia francesa.

Els responsables del grup obligaven les víctimes a delinquir, la majoria de vegades cometent furts, sota l'amenaça d'agressions físiques i pallisses.D'aquesta manera, si les joves no arribaven a un mínim de diners establerts pels caps de la banda, eren agredides sexualment i també les obligaven a prostituir-se. El grup aconseguia, robant, uns beneficis setmanals d'entre uns 30.000 i 40.000 euros. Als detinguts se'ls imputen els delictes d'associació il·lícita, amenaces, immigració clandestina, falsedat documental, estafes i blanqueig de capitals.

Blanqueig de diners

Els Mossos d'Esquadra van fer registres en diversos domicilis de Barcelona, Badalona, Castelldefels i Sant Boi de Llobregat, on es van localitzar un total de 24 menors d'edat, que han quedat sota custòdia de la Direcció General d'Atenció a la Infància de la Generalitat. A banda de cometre robatoris, el grup desarticulat es dedicava també al blanqueig de capitals i a sostreure vehicles de gamma alta en diversos països d'Europa i que revenien, després d'aconseguir noves plaques de matrícula i documentació.

stats