Crònica 16/04/2011

Centenars de catalans ballen en el 'lip dub' per la llengua

El primer lip dub per la llengua es va celebrar ahir amb el suport de 23 entitats de nouvinguts. Festa, reivindicació i mestissatge per demostrar que el català és una llengua d'acollida i cohesió social.

Núria Martínez
1 min
La plaça Universitat es va convertir en el punt de trobada de les 23 entitats de nouvinguts que van participar ahir en el rodatge al ritme de Gossos.

BARCELONA.Més d'un centenar de persones van participar ahir en el primer lip dub organitzat per la Plataforma per la Llengua, que té com a objectiu projectar el català com a llengua d'acollida i cohesió social. La plaça Universitat va ser el punt de trobada de 23 entitats de persones immigrades per reivindicar-se al ritme de la cançó Corren de Gossos i reclamar el seu dret a ser acollits.

"Em molesta que em parlin en castellà, és una manera de dir-me que no em volen", va dir el portaveu de Cornellà Sense Fronteres, Aziz Baha. Segons Baha, aquesta iniciativa "és una manera de demostrar al món que els immigrants volen ser catalans i que no han vingut a passejar". D'altra banda, Mireia Antis, una de les figurants d'edat avançada, declarava que havia decidit col·laborar en la iniciativa "com a homenatge al seu pare". La voluntària va expressar, amb els ulls plens d'emoció, que el seu progenitor va ser exiliat per defensar la llengua i que per tant creu que "és una obligació participar en actes d'aquest caire".

Al llarg de la tarda hi van aparèixer personalitats de tot tipus, com l'actor Joel Joan o el periodista Xavier Grasset, entre d'altres. Tampoc hi van faltar representants de CiU, ERC i ICV, tot i que no van participar en el rodatge. Així, el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va assegurar que "sense immigració no hi ha independència". Avui a la tarda s'enregistra la segona part de la peça, amb la presència destacada de l'expresident Jordi Pujol a la rambla del Raval. Comparses, castellers, rauxa i reivindicació.

stats