EMPRESES
Crònica 20/09/2011

Central Lechera Asturiana ofereix el preu més alt per Cacaolat

Els administradors de Cacaolat estudien finalment quatre ofertes de compra. Per escollir els nous propietaris es tindran en compte la capacitat per pagar els 30 milions als creditors i el pla industrial.

Elena Freixa
2 min
Els administradors de Cacaolat tenen la decisió final a les seves mans i la setmana vinent descartaran un dels possibles compradors.

Barcelona.El procés de venda de Cacaolat entra a la recta final. El jutge va donar ahir als administradors concursals les quatre ofertes per comprar la unitat productiva i no hi va haver sorpreses. A falta d'estudiar amb detall tots els projectes, la matriu de Central Lechera Asturiana (Capsa) és qui presenta l'oferta més alta per quedar-se les instal·lacions: més de 47 milions d'euros, segons van confirmar a l'ARA fonts properes al procés. Capsa competirà, tal com es preveia, amb Vichy Catalan i Victory, el grup que engloba el projecte conjunt que presenten Damm i la distribuïdora de Coca-cola, l'empresa Cobega. El quart possible comprador és Roures Reengieneering, tot i que la seva oferta és, d'entrada, bastant més baixa que la resta.

Els administradors de Cacaolat tenen tres dies per estudiar les ofertes i remetre un informe al jutge. Després d'un període d'al·legacions, una de les quatre ofertes quedarà descartada. Les tres que segueixin endavant es podran reformular per ser més competitives i convèncer els administradors, que prendran la decisió final en la venda.

Central Lechera AsturianaLa matriu Capsa es posa al capdavant amb l'oferta més alta

El grup Corporación Alimentaria Peñasanta ofereix més de 47 milions d'euros, la xifra més potent. Igual que els seus competidors, garanteix els llocs de feina i una fàbrica nova propera a Barcelona.

Vichy CatalanUn projecte català amb ampli suport d'entitats i empreses

L'empresa va ser la primera a manifestar un interès ferm per Cacaolat i té la simpatia d'entitats i dels Viader, els fundadors de la marca. Ofereix 32 milions d'euros.

Victory, Damm i CobegaEls dos grans grups prometen una fàbrica nova en marxa el 2013

Es tracta de l'oferta més detallada fins ara. L'aportació econòmica per quedar-se Cacaolat s'eleva a 37 milions d'euros i el projecte industrial, que suma en conjunt 100 milions, inclou una fàbrica ja construïda a Santa Coloma de Gramenet (l'antiga Damm) que podria estar en marxa d'aquí dos anys.

Roures ReengieneeringEls grans desconeguts del procés pugnen amb la xifra més baixa

El grup inversor representa l'empresa de congelats Maheso i d'altres industrials. El projecte aporta només 12 milions per quedar-se Cacaolat i apunta que serà el primer descartat del procés, ja que el passiu de Cacaolat s'apropa als 30 milions.

La venda podria quedar tancada d'aquí tres setmanes si no hi ha entrebancs dels administradors de Clesa, que han recorregut al Suprem.

stats