DEBAT PEL LIDERATGE DEL PSOE
Crònica 11/01/2012

Chacón exclou el 'nou PSC' del seu equip polític de campanya

Joan Rusiñol
2 min
Carme Chacón envoltada de periodistes després de reunir-se amb el seu equip de campanya.

MADRIDCarme Chacón ha decidit no incloure cap dirigent de la cúpula del seu partit, el PSC, al pinyolpolític de la campanya per ocupar la secretaria general del PSOE. Aquest grup es va reunir ahir per primera vegada. Està format per dotze persones de diferents punts de l'Estat. Només hi ha un català: l'exministre Josep Borrell, amb una trajectòria política essencialment al si del socialisme espanyol.

Aquest equip, reduït i paritari, ha de treballar dia a dia amb la candidata per marcar el rumb i els continguts de la campanya interna fins al 38è congrés del partit, que se celebrarà a Sevilla del 3 al 5 de febrer.

Està format, entre d'altres, per l'exministra de Medi Ambient Cristina Narbona; l'expresident del Senat Javier Rojo; el secretari general dels socialistes navarresos, Roberto Jiménez; l'extitular de Justícia Francisco Caamaño; l'exalcaldessa de Palma Aina Calvo, i Antonio Lucas, antic alcalde d'Olula del Río, el poble d'Almeria d'on prové el pare de Chacón. De moment, la quota del PSC es reserva a l'equip d'organització, que encara no s'ha fet públic. Se sap, però, que en forma part José Zaragoza, ara diputat al Congrés, i que diumenge ja es va encarregar de recollir els avals per a la candidatura de la política catalana. Però del nou PSC , la direcció que lidera Pere Navarro, de moment, ningú.

Chacón va mostrar ahir la "gratitud" a la feina feta per Alfredo Pérez Rubalcaba fins ara, però va apostar per "un temps nou", "obrint portes i finestres", que combati el "gran frau" que, a parer seu, suposa el govern de Mariano Rajoy.

Rubalcaba ven fiabilitat

L'altre candidat, Pérez Rubalcaba, va començar a provar d'atraure els delegats socialistes en un acte ahir a Sevilla. Com la seva contrincant, va situar les eleccions andaluses com una prioritat per "dirimir" entre el projecte del PSOE i el del PP. El seu entorn va donar a conèixer un document en què assegura que el canvi "no és un gir brusc de timó, sinó un destí clar".

stats