Debat socialista
Crònica 01/02/2012

Chacón: "Vull un partit que no tuteli les federacions"

2 min
Chacón: "Vull un partit que no tuteli les federacions"

La candidata a la secretaria general del PSOE, Carme Chacón, va utilitzar gran part de l'acte celebrat ahir a València amb militants per explicar el model de partit que implantarà si la seva candidatura resulta triada en el 38è congrés federal, que tindrà lloc el cap de setmana que ve a Sevilla. L'exministra va explicar que no es tracta de "canviar per canviar", sinó de fer-ho en el que "pugui ser millorable", i entre aquestes coses va destacar que el partit no ha de tenir cap "ingerència" ni "exercir cap tutela sobre les federacions".

Chacón ho va explicar davant una federació, la valenciana, en què la tutela de la direcció no ha servit perquè Alfredo Pérez Rubalcaba obtingui el suport de la majoria de delegats que participaran al congrés. Potser per això, la candidata va reiterar en diverses ocasions el seu agraïment als que amb el seu vot van tombar la llista oficialista del secretari general, Jorge Alarte, que s'havia inclinat per cedir els vots a Rubalcaba. Chacón va aprofitar per reivindicar-se posant d'exemples els congressos on van sortir triats González i Zapatero. "Sempre que el PSOE aposta pel futur, l'encerta; i per això us demano que aposteu pel futur i l'encerteu amb mi".

L'exministra de Defensa també va avalar la gestió de Zapatero, de la qual s'ha confessat "orgullosa", perquè va donar una resposta a "qui més ho necessitava". En aquest sentit, Chacón ha instat els militants socialistes a no "retardar més" la construcció d'una "alternativa sòlida" a les polítiques del PP imposades per la dreta europea, que l'única cosa que aconsegueixen és "escanyar el creixement d'Espanya". "No es poden aplicar només retallades, perquè això condueix a la recessió. I la recessió, a més retallades", va afegir.

Igual que va fer Chacón, Rubalcaba va criticar ahir en una reunió amb delegats a Càceres les paraules de Mariano Rajoy sobre la reforma laboral i la vaga general que li podria costar. Per al candidat, les paraules del president del govern central delaten que "està amagant les seves intencions" i per això el va animar a explicar "el que té al cap" sobre la reforma.

stats