Crònica 13/01/2012

CiU i PP acceleren les negociacions pels pressupostos catalans del 2012

Oriol March
1 min
SATISFACCIÓ 
 Sànchez-Camacho, contenta pel sí de CiU a les mesures antidèficit del PP.

BARCELONANomés 24 hores després del sí de CiU a les mesures antidèficit de Mariano Rajoy, els nacionalistes i el PP català van reprendre ahir les negociacions pels pressupostos de la Generalitat per al 2012. Fonts populars indiquen que els contactes entre els dos partits seran gairebé diaris per tal d'arribar a una entesa com la que va permetre tirar endavant els comptes del 2011.

Aquestes converses releguen a una posició secundària ERC i PSC, que havien reiterat, al llarg de les últimes setmanes, la seva voluntat d'arribar a un acord amb el Govern. De fet, les dues opcions s'havien anat refredant amb el pas dels dies. En tot cas, tal com va explicar ahir la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, l'aval de CiU al pla de Mariano Rajoy per eixugar el dèficit públic "facilita" les relacions entre els dos partits al Parlament.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho va lloar l'actitud "responsable" dels nacionalistes al Congrés. Una actitud que, a parer de la líder popular, casa amb l'oposició que ha fet el PP a la cambra catalana, on ha permès, per exemple, el tràmit de les lleis òmnibus. Jordi Cornet, secretari general del PP català, i Enric Millo, portaveu al Parlament, són les peces populars que s'estan encarregant de pressionar el Govern per arribar a una entesa pels comptes d'aquest any.

Navarro manté l'oferta

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va tornar a fer extensiva ahir la seva "voluntat d'acord sincer" amb el Govern, però va reclamar a Mas que expliqui si el seu suport al PP és tàctic o molt més ampli pel que fa a model de societat. Navarro també es va mostrar preocupat perquè, a parer seu, Mas "no té projecte de país".

stats