Crònica 12/06/2011

CiU, de la mà del PP, inicia la distensió amb el PSC a Reus

D.r.
2 min
Pellicer es va convertir ahir en el primer alcalde convergent de la història de Reus.

Tarragona.Després de 32 anys d'hegemonia socialista a l'Ajuntament de Reus, el convergent Carles Pellicer va ser investit alcalde de la capital del Baix Camp amb els vots a favor del seu partit, del PP i d'Ara Reus. Pellicer va rebre la vara d'alcalde de la mà del seu antecessor, Lluís Miquel Pérez, que ja havia anunciat que no prendria possessió de l'acta de regidor. Després d'haver escenificat el relleu, tots dos es van abraçar, una imatge de conciliació després d'una campanya electoral que va arribar a alts nivells d'hostilitat personal entre tots dos. En el seu primer discurs com a alcalde, Pellicer va agrair a Pérez els anys que ha estat al servei de la ciutat.

Pellicer, que comptarà amb el suport dels populars per governar durant aquesta legislatura, va parlar de valors com ara l'esforç i la constància, la proximitat i la participació com els eixos de la seva agenda política, que té una prioritat molt clara: superar la crisi econòmica. Un objectiu que, segons ell, s'ha d'assolir per la via del "consens, el diàleg i la complicitat". Segons Pellicer, el seu govern tindrà sis eixos: l'eficàcia dels serveis municipals, l'impuls de l'economia i l'ocupació, la capitalitat, els equipaments, l'atenció social i el bon govern. Pellicer es va mostrar també partidari de potenciar la identitat reusenca per cohesionar el municipi.

Una oposició "compromesa"

La sòcia de govern de Pellicer, Alícia Alegret, portaveu del grup municipal del PP, va assenyalar la lluita contra la crisi com a primera prioritat de la legislatura que ara comença. Teresa Pallarès, portaveu del PSC després de la renúncia del derrotat Pérez, va anunciar una oposició compromesa i amb vocació d'alternativa. Jordi Cervera (del partit Ara Reus, una escissió de CiU) va fer un discurs optimista i va manifestar el seu convenciment que la ciutat superarà el mal moment actual. Per la seva banda, David Vidal, portaveu de la CUP, va exhibir un cartell on es podia llegir que la "crisi no l'han de pagar els que menys tenen".

stats