Crònica 09/02/2012

CiU i PP tornen a exhibir sintonia econòmica

J.f.
2 min
SINTONIA El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ahir.

MADRID.El grup parlamentari de CiU va tornar a mostrar ahir sintonia econòmica amb el govern espanyol. Després de rebre el suport dels nacionalistes catalans en el primer pla d'ajust de 15.000 milions, l'executiu de Mariano Rajoy confia poder mantenir la col·laboració en la tramitació de l'avantprojecte de la llei d'estabilitat i en la reforma laboral. Una sintonia econòmica que ahir va tornar a quedar de manifest a través de diferents gestos, com que la plana major del govern espanyol es quedés a escoltar el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida.

Duran va demanar que es "relaxin" els objectius de reducció del dèficit i va lamentar que amb la llei d'estabilitat l'executiu sigui més dur amb l'ajust de les comunitats autònomes que la Unió Europea amb els seus membres. En la rèplica, Rajoy li va agrair la "bona disposició" de CiU a arribar a una "entesa" en la reforma laboral i va enviar un gest de complicitat en afirmar que entén les dificultats de l'executiu català en la reducció del dèficit. "Per això els estem ajudant", va assegurar.

D'altra banda, Duran i Lleida va parlar de la llei d'estabilitat amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la reunió de gairebé una hora que van mantenir al Congrés. Cal recordar que CiU va rebutjar la reforma exprés de la Constitució, en la qual es basa la futura legislació. També van tractar els assumptes pendents en l'aplicació de l'Estatut i els pròxims pressupostos de l'Estat. Duran i Lleida va assegurar que no van abordar la reforma laboral, però fonts de CiU van explicar que veuen amb bons ulls els "principis" en què es basarà, però supediten el seu vot fins que en coneguin els aspectes definitius. "Mirarem el paquet global de la reforma. Si hi ha més flexibilitat i més formació, i menys temporalitat", van avançar.

stats