Crònica 16/02/2012

CiU aprova la llei d'urbanisme amb geometria variable

Ara
1 min
Joaquim Nadal va debatre amb Artur Mas durant  la sessió de control al Parlament.

BARCELONA.La cinquena i última de les lleis òmnibus, la d'urbanisme, es va aprovar ahir gràcies a l'acord entre CiU i el PSC. Després d'un ple en què es va aprovar, primer, els pressupostos i, després, la llei de mitjans audiovisuals, les dues gràcies al pacte CiU-PP, la federació nacionalista va exhibir la geometria variable que reivindica des de l'inici de legislatura per tirar endavant la llei d'urbanisme gràcies al suport dels socialistes.

La llei introdueix canvis amb la voluntat d'agilitzar els processos urbanístics, simplificar la regulació administrativa i impulsar l'activitat econòmica, a més d'adaptar la legislació urbanística a les particularitats existents a Catalunya. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va defensar a la presentació del text que aquesta modificació permet atendre més bé la diversitat dels nuclis urbans de Catalunya i afavoreix la promoció econòmica. Des del PSC, Roberto Labandera va justificar el suport del seu grup perquè era una demanda dels ajuntaments, que ara veuran facilitada la seva gestió urbanística en moments de crisi.

Per la seva banda, el PPC, que va votar a favor del global de la llei, va advertir que els canvis "no són suficients", tot i que avança en la bona direcció, ha dit el diputat popular Pere Calbó. ERC va criticar la "precipitació" i Iniciativa va lamentar la "improvització".

stats