Crònica 18/05/2011

CiU demana el vot per "reforçar" el Govern

Artur Mas va reclamar un bon resultat per a CiU, que segons el cap de l'executiu pot guanyar per primer cop unes municipals al PSC, per enfortir la posició catalana en les negociacions amb Madrid.

Oriol March
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Artur Mas, líders de CiU, van fer costat ahir al seu candidat a Lleida, l'independent Joan Ramon Zaballos.

Lleida.Del 22-M en depèn la fortalesa del Govern en els fronts que té oberts amb l'Estat. Aquesta és la idea que ahir van transmetre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, en l'acte central de la federació nacionalista a les Terres de Lleida. "Si algú a Catalunya és capaç de defensar Catalunya som nosaltres", va assegurar Mas en referència a les negociacions que té obertes amb Madrid en assumptes com el fons de competitivitat.

Duran es va expressar en la mateixa línia: "Necessitem revalidar els resultats del 28-N, perquè si no, ¿quin suport podrà tenir Mas al capdavant del Govern?", va afirmar després d'haver carregat amb força contra els partits que formaven el tripartit, especialment el PSC. "Els socialistes s'estimen més en Zapatero que no pas Catalunya, de manera que cal mobilitzar el vot de CiU", va instar el líder democristià.

Mas es va sumar a les crítiques al PSC, i va tornar a acusar els socialistes de deixar el país "vora el precipici". "I s'ha de tenir molt mal gust per estimar més en ZP que Catalunya", va dir amb un somriure. Mas no va avançar si demanarà el fons de competitivitat per la via judicial, com sí que ha fet Esperanza Aguirre a l'Audiència Nacional.

stats