Crònica 04/11/2011

"CiU és l'únic dic que pot contenir el PP"

Josep A. Duran i Lleida enceta la campanya presentant-se com l'únic candidat vàlid per aturar l'onada del PP. Crític amb el PSC, assegura que votar la llista de Carme Chacón és "perdre" el vot.

Oriol March
1 min

Barcelona.CiU és l'únic partit que pot frenar "l'onada" del PP que pot acabar esdevenint una contundent majoria absoluta de Mariano Rajoy i els seus. Aquest és un dels missatges que ha presidit la precampanya dels nacionalistes i ahir a la nit hi van insistir en l'arrencada oficial del compte enrere cap al 20-N. "Només CiU està en condicions de parar els peus al PP ", va argumentar el candidat, Josep A. Duran i Lleida, en un discurs molt econòmic pronunciat al pavelló de l'Illa Diagonal de Barcelona davant un miler de persones.

Bona part de les opcions que té CiU per frenar l'ascens dels populars -que poden arrabassar la segona plaça del podi als nacionalistes- és obtenir un bon resultat a l'àrea metropolitana de Barcelona. "En aquesta demarcació recau la possibilitat que aturem l'onada del PP, som l'únic dic de contenció possible", va alertar Duran. Aquest dic passa per captar el vot de socialistes descontents que, delerosos de castigar la gestió de Zapatero, vulguin votar els populars. "El vot al PSC és un vot perdut, optar per CiU és defensar els interessos catalans", va dir el candidat. Centrat en un altre front, el d'evitar fugues cap a ERC, Duran va alertar als "catalanistes combatius" que no mirin "la pàtria dissortada amb penediment" si opten pel vot "testimonial".

Ajuda al Govern

El president de la Generalitat, Artur Mas, va instar a votar CiU per donar suport a l'acció de govern. "Hem de demostrar que al sud d'Europa també es fan coses bé", va reiterar . L'expresident Jordi Pujol, molt aplaudit, va reclamar un bon resultat per tenir pes específic a Madrid.

stats