Crònica 13/09/2011

CiU refreda ara les ganes de Fer fora el PP a Badalona

CiU, que es va escalfar a la Diada fins al punt d'amenaçar de fer fora el PP de l'alcaldia de Badalona, va matisar ahir que les línies vermelles de l'ofensiva dels populars encara no han estat traspassades.

Albert Balanzà
2 min
CiU refreda ara les ganes de Fer fora el PP a Badalona

Barcelona.Les declaracions de Ferran Falcó, el president del grup municipal de CiU a Badalona, en el sentit que l'actitud de l'alcalde Xavier García Albiol contra els símbols de Catalunya com la llengua i la Diada podien fer trontollar el govern local amb una moció de censura, van anar seguides ahir d'una tirallonga de frases en condicional, de Falcó mateix i de dirigents nacionals com Oriol Pujol, que han refredat les ganes de la federació nacionalista de fer fora el PP de l'alcaldia, que ostenta en minoria des del 22-M.

L'actualitat política a Badalona es va aixecar novament tensa per la convocatòria del ple extraordinari que va forçar l'oposició -si el clima segueix igual, hi haurà molts dies així- i que va servir per aprovar una moció de suport a favor del model lingüístic català i del sistema d'immersió en l'ensenyament. També hi va haver mocions similars ahir a Figueres o a Vic, però a Badalona el joc de majories feia la situació especialment interessant. Sobretot un cop es va confirmar el no sense complexos del PP. García Albiol, de fet, va treure ferro de seguida a la derrota de l'equip de govern en la votació.

L'absència de conseqüències immediates va confirmar-se en el posicionament de CiU, que va desfer els rumors alimentats des de diumenge amb més voluntat que realitat en apuntar que "es travessaria la línia" cap a una moció de censura, per exemple, "si aquest govern decidís adreçar una carta als pares per explicar-los que d'acord amb la sentència del TSJC poden sol·licitar l'educació dels fills amb el castellà com a vehicular". Pujol va assegurar, en la mateixa línia, que el grup municipal de CiU estarà disposat a fer el pas si "els plantejaments verbals" que ara per ara mostra l'alcalde s'acaben transformant "en actuacions concretes".

Amb menys poder actual dins de CDC, el diputat Carles Campuzano va pressionar en aquest sentit per buscar "amplis acords" amb el PSC, ERC i ICV per treure poder al PP. En aquesta línia també es va manifestar el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí.

stats