Crònica 24/05/2011

CiU també s'imposa en 35 dels 41 consells comarcals

Redacció
1 min
CiU també s'imposa en 35 dels 41 consells comarcals

Barcelona.Els espectaculars resultats obtinguts diumenge han permès a CiU aconseguir una hegemonia esclatant també en els consells comarcals. N'ha guanyat vuit respecte als que ja tenia i, per tant, ja és primera força en 35 dels 41 totals. En 17 dels consells la federació nacionalista obté majoria absoluta i en els altres haurà d'arribar a acords amb altres forces. El PSC tan sols s'imposa al Segrià i a comarques de l'àrea metropolitana com el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Vallès Occidental i l'Oriental. També empata amb CiU al Pallars Jussà. Per contra, els socialistes han perdut el pes principal que tenien als consells del Tarragonès, el Maresme, l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Empordà, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran, mentre que la federació ha arrabassat el Priorat a ERC.

A més dels cinc partits principals, l'ascens de la CUP li ha permès assolir tres consellers al Garraf, dos al Gironès i un al Maresme, a l'Alt Camp, a Osona, al Bages i a l'Alt Empordà. Plataforma per Catalunya serà present amb dos representants al Consell d'Osona i amb un al Maresme, el Baix Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat i el Bages. Per la seva banda, SI només obté un conseller a l'Alta Ribagorça i un a l'Urgell.

Finalment, també tindran representació formacions territorials com la Federació d'Independents de Catalunya, que serà present als consells de la Selva (amb tres seients), de la Conca del Barberà i de la Terra Alta (amb dos). Endavant Cerdanya aconsegueix quatre consellers en l'única comarca on es presenta, mentre que les Candidatures Alternatives del Vallès (formacions d'esquerres de la comarca) tindran un representant al Consell del Vallès Occidental.

stats