Crònica 10/01/2011

Cinc imputacions per al jove detingut

àlex Gutiérrez Pascual
2 min

BarcelonaEl jove detingut de 22 anys, Jared Lee Loughner, s'enfronta a cinc càrrecs en relació amb el tiroteig de dissabte a Tucson. Entre aquestes imputacions hi ha l'intent d'assassinat d'un membre del Congrés, la mort del seu ajudant i d'un jutge, i l'atac contra altres col·laboradors de la representant parlamentària. El jutge federal que instrueix el cas va trobar proves que Loughner va planificar l'atac contra la congressista Gabrielle Giffords, i també documentació que indica que va comprar un arma semiautomàtica a finals de novembre. Els documents trobats també es hi ha indicis que el sospitós va contactar el 2007 amb Giffords. Segons aquesta informació, la congressista va enviar una carta d'agraïment a Loughner per haver assistit llavors a un acte.

El director de l'FBI, Robert Mueller, que es fa càrrec de la investigació i que es va desplaçar ahir a Arizona per seguir de prop la investigació de l'atac, va anunciar que no té constància que hi hagi amenaces específiques contra altres congressistes. Mueller va assegurar que s'està duent a terme una investigació exhaustiva per esbrinar "per què algú podria haver comès un acte tan abominable i si algú més hi està implicat".

En aquesta roda de premsa també va participar el xèrif del comtat de Pima, Clarence Dupnik, que va informar de l'interrogatori a un home que va ser gravat per les càmeres de seguretat abans que el jove detingut irrompés en l'acte polític. Es tracta d'un taxista que va portar el presumpte autor del tiroteig fins a l'establiment on van passar els fets. Dupnik també va tenir paraules crítiques cap a la iniciativa de congressistes de l'Estat d'Arizona d'aprovar una nova llei sobre la tinença d'armes. La iniciativa, segons Dupnik, proposa que representants i estudiants puguin portar armes. "Les universitats han de ser dirigides pels rectors, no per la legislatura d'Arizona", va afegir.

stats