ARTS ESCÈNIQUES
Crònica 16/09/2011

Cine i literatura es troben a la Fundació Romea

Laura Serra
2 min
Qui té por de Virgina Woolf? , en versió cinematogràfica i teatral.

BArcelona.Carles Canut va presentar ahir, al vestíbul del Teatre Romea, la nova temporada d'activitats de la Fundació d'aquest teatre, que l'actor dirigeix. El projecte agrupa còmplices de la societat civil i té l'objectiu de convidar al teatre -això sí, els dilluns, dia que no hi ha funció- altres disciplines.

Com cada any una personalitat encetarà la temporada, i en aquest cas serà el president de la Generalitat, Artur Mas. Dedicarà una conferència a la cultura (dilluns a les 20 h) amb el títol d'"El valor de la creativitat". Entre les cites obligatòries de la Fundació n'hi ha dues de destacades: una és la celebració del Dia Mundial del Teatre, al març, en el qual hi haurà la premi Cervantes 2010, Ana María Matute, i l'altra és el tradicional Dia de Tots Sants amb la lectura dramatitzada de Don Juan Tenorio, en el qual participa la plana major del teatre català (Don Juan és Pere Arquillué i Doña Inés, Anna Ycobalzeta).

En una altra diada, per Sant Jordi, Canut ha organitzat "el plat fort": la lectura de Tirant lo blanc durant 8 hores seguides. Hi haurà altres activitats singulars relacionades amb els clàssics de la literatura catalana, com les lectures de L'edat mitjana marrana: historietes dels segles XIII-XIV i Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March , sobre el poeta i cavaller medieval. I també es farà una tercera lectura dramatitzada a partir de la relació epistolar de postguerra entre Santiago Sobrequés i Jaume Vicens Vives. La jornada la tancarà un espectacle poètic i musical dedicat a Joan Margarit: La veu d'un saxo en la boira .

Com que la intenció també és obrir-se a nous públics, s'ha signat un acord amb la Filmoteca perquè projecti, en l'època en què les adaptacions teatrals es representin al Romea, els films Dogville i Qui té por de Virginia Wolf? . Fins i tot l'esport i la ciència tindran el seu lloc. La nova edició del cicle Literatura i esport es dedicarà al ciclisme, amb un col·loqui amb periodistes i professionals, i es descobrirà el sorprenent llibre de Sònia Fernández-Vidal, La porta dels tres panys , una faula aventurera en què la física quàntica és un personatge més. Entre altres propostes, s'oferirà un concert benèfic a càrrec de la soprano Begoña Alberdi, La música de les llums .

stats