BENESTAR SOCIAL
Crònica 12/05/2011

Cleries admet ara que els papers de la dependència són reclamacions

El conseller de Benestar Social i Família (CiU) va acusar ahir l'exconsellera Carme Capdevila (ERC) d'haver començat a tramitar les caixes de documents perduts pocs dies abans del canvi de Govern.

Joan Serra
1 min

BARCELONA.El serial sobre els gairebé 30.000 papers de la llei de la dependència -que CiU presenta com a documents extraviats i ERC considera que es van tramitar- continua sense tancar-se. Després d'haver obert la polèmica al Parlament, el conseller Josep Lluís Cleries va matisar ahir, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la seva versió inicial, de la qual es desprenia que eren expedients no atesos pel tripartit. El titular de Benestar i Família ho va verbalitzar així: "Són queixes, reclamacions, i la majoria sol·licituds de nou grau [de dependència]. Aquests documents no estaven annexats a les sol·licituds d'origen". La puntualització -que fins ara no s'havia escoltat per boca del conseller- s'ajusta més a la versió de Carme Capdevila. Cleries, però, no es va estalviar retrets per a l'exconsellera: "El que no sé és per què es van apilar els documents, després es van escanejar i, fins a finals de legislatura, no es van començar a bolcar al sistema informàtic". El conseller de Benestar va denunciar que la primera incorporació d'aquests documents a l'arxiu informatitzat de la llei no es va fer fins al 20 de desembre del 2010, nou dies abans que es fes el relleu al capdavant de la conselleria.

Capdevila dubta de les xifres

Després d'anunciar que forçarà la presència de Cleries al Parlament perquè ofereixi explicacions, Capdevila va insistir a l'ARA que vol consultar les caixes que han originat la polèmica. L'exconsellera va expressar dubtes sobre si els papers objecte d'estudi són gairebé 30.000 o molts menys.

stats