CAS PALAU
Crònica 22/06/2011

Colom haurà d'explicar al jutge per què Millet li va donar diners

Àngel Colom, secretari d'immigració de CDC, haurà de declarar davant del jutge com a responsable civil en el cas del Palau. També ho farà com a imputada l'exdirectora financera del Palau Rosa Garicano.

Laia Espín
2 min
El responsable de la sectorial d'immigració de CDC, Àngel Colom, en una imatge recent.

Barcelona.El secretari d'immigració de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Àngel Colom, haurà d'explicar el 18 de juliol, per què el principal responsable de l'espoli del Palau de la Música, Fèlix Millet, li va entregar 75.000 euros. Ho podrà fer, segons van informar ahir fonts judicials, acompanyat d'un advocat per tenir totes les garanties d'un imputat, tot i que no se l'acusa d'un delicte penal, sinó que declararà en qualitat de responsable civil a títol lucratiu.

Millet hauria donat els diners a Colom l'any 2000. Entre els manuscrits que hi ha a la causa judicial, hi ha un document signat pel polític convergent per valor de 75.000 euros tot i que també hi ha un conveni on consta la quantitat de 150.000 euros.

En un comunicat emès ahir, Colom va assegurar que segueix estant a disposició, "com el primer dia", per col·laborar amb la justícia. El polític convergent en el seu moment ja va explicar que com a líder del Partit per la Independència (PI) va rebre els 75.000 euros per eixugar els deutes de la ja desapareguda formació, tot i que es va negar a establir cap vincle entre el donatiu de Millet i el seu posterior ingrés a CDC amb les restes de la formació escindida d'ERC. Potser en seu judicial detallarà, cosa que no va fer a la comissió d'investigació del Parlament, qui li va suggerir demanar diners a Millet.

L'exdirigent del PI va manifestar ahir que "es confirma que no existeixen responsabilitats penals" contra ell, "ni tan sols una imputació". Colom va assegurar que encara no ha rebut cap notificació oficial del jutjat però que igualment segueix disposat a "rescabalar qualsevol situació irregular que s'hagués pogut produir" sense el seu coneixement.

Colom no serà l'únic que declararà el 18 de juliol. També ho farà l'exdirectora financera del Palau, Rosa Garicano, en qualitat d'imputada. L'exdirectiva, segons consta en la sentència del seu acomiadament de l'entitat, va falsejar el pressupost que va presentar a Endesa per finançar la il·luminació de la plaça del Palau i el Foyer. La sentència conclou que Garicano va enganyar a Endesa fent-li abonar per les obres el doble del cost, uns 154.600 euros.

Garicano, també imputada

De fet, Garicano va reconèixer els fets davant el jutge, que va veure la seva causa per acomiadament, tot i que va al·legar que la factura va ser més elevada per incloure les despeses d'una festa pel centenari del Palau. L'escrit judicial diu que aquests fets "responen a una conducta del tot reprovable, comesa per la màxima responsable del mecenatge del Palau". El 28 de juny declararan davant del jutge 4 imputats pel cas de suposat finançament irregular de CDC a través del Palau.

stats