Relleu Democristià
Crònica 18/01/2011

Comitè de govern d'Unió

2 min
Governacio, Barcelona-

Una aposta personal del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, serà la nova portaveu del partit democristià. Eva Parera va ser designada ahir pel comitè de govern d'Unió enllaç del partit amb els mitjans de comunicació, una funció que fins ara desenvolupava Joana Ortega, actual vicepresidenta del Govern i consellera de Governació. Ben valorada per Duran, que la va incloure a les llistes al Congrés el 2008 -ocupava el lloc número 11 per Barcelona-, Parera serà la cara visible del partit tot i ser una desconeguda pel gran públic. Amb el seu nomenament, disposa d'una plataforma immillorable per fer-se un nom tant a la política catalana com a CiU, ja que formarà part de la comissió executiva nacional de la federació nacionalista (CENF).

A ra bé: la decisió de Duran de promocionar una dirigent desconeguda no ha caigut bé en alguns àmbits. I més tenint en compte que Parera també tindrà l'escó per designació autonòmica al Senat que fins ara ocupava el delegat del Govern a Madrid, Jordi Casas, també de màxima confiança de Duran. Sectors de la direcció asseguren que la nova portaveu no és coneguda per la militància, una tesi que reforça el caire personalista de la decisió de promocionar-la. De fet, als altres noms que van sonar, Assumpció Laïlla i Josep Martorell, ja hi ha qui els identifica com "maniobres de distracció" per part de la direcció. La decisió de nomenar Parera, asseguren, ja estava presa des de feia setmanes.

P arera, advocada vinculada al món esportiu (és la lletrada de l'Espanyol), va ser interventora el 2003 de la candidatura de Jaume Llauradó a la presidència del Barça. Juntament amb els fills del candidat, va formar part de l'equip que va validar-ne els avals. En van presentar més de sis mil però la junta electoral n'hi van cancel·lar prop de 1.500 i a les eleccions no va arribar als mil vots. El comitè de govern d'ahir també va confirmar, tal com va avançar l'ARA, que Benet Maimí assumeix la secretaria d'organització en substitució d'Antoni Castellà. Maimí dirigirà la campanya de les municipals juntament amb Lluís Corominas, responsable municipal de CiU. Antoni Font, regidor de Sabadell, es queda amb la secretaria de política municipal, fins ara en mans del nou secretari d'organització. Font també és el cap de gabinet de Duran al partit.

stats