AVUI COMENÇA EL MOBILE WORLD CONGRESS
Crònica 14/02/2011

Congressistes amb el cordill vermell

Marta Català
3 min
Una furgoneta arriba a l'hotel Vela, ahir, amb congressistes del Mobile World Congress.

Sí senyor. Estan més que ben alliçonats, aquests congressistes vinguts de tot el món. Passejant sota un sol de primavera amb trajos de color negre, per l'entorn de la plaça Espanya, el passeig de Gràcia o la Vila Olímpica, amb les acreditacions penjant d'un vistós cordill de color vermell (els Mossos aconsellen que se les treguin per evitar robatoris), els congressistes no estan per parlar amb periodistes: " Nothing, nothing ", per allò que no s'ha de parlar amb desconeguts. Els Mossos han potenciat les mesures de prevenció per evitar els temuts furts al Mobile World Congress, que comença avui, i alguns s'ho prenen al peu de la lletra.

D'altres, en canvi, van a la caça de les noies catalanes: "Pretty catalan women, yes, yes ". Fins i tot et conviden a sopar al restaurant que vulguis: " Your number, please, please...

". L'Alexander és un relacions públiques d'una multinacional suïssa. Ahir acabava d'aterrar a Barcelona amb dos companys de feina i ja passejava per la plaça Espanya per veure com ultimaven els detalls del saló més famós de Barcelona: "M'encanta la ciutat, ja és el tercer congrés que vinc". L'Alexander també porta penjant l'acreditació amb el cordill vermell, el reclam dels lladres: "L'hotel ja ens ha avisat que hem d'anar amb compte".

Que no sembli que la capital catalana és coneguda per ser un centre neuràlgic de robatoris de carteres i portàtils, i és que es veu més presència dels Mossos. "Això de robar passa a tot el món -ens explica un jove congressista vingut de Sèrbia que busca desesperadament l'hotel Joan Carles I-. Ens hem comprat la T-10 per moure'ns en metro". Serà un dels pocs que no farà ús dels taxis que ahir al matí anaven desbordats. "Estàvem esperant aquest dia, hi ha molta feina, ja és la tercera vegada que vinc i torno a l'aeroport", assegura una taxista.

Les furgonetes SP

No pensen el mateix els taxistes que xerren a la cantonada de València amb el passeig de Gràcia, on hi ha una parada: "Ens estan robant la feina aquestes furgonetes que no porten SP". Sapigueu que SP vol dir servei públic i és obligatori que un vehicle porti la placa de manera visible si vol pujar ocupants a canvi de diners. Això expliquen els taxistes. Doncs l'hotel en Vela va ple. No paren d'arribar-hi furgonetes de color negre sobretot amb homes, i maletes cares i boniques.

I també es veu alguna limusina circulant per Barcelona, suposem que amb alts executius a dins. Serà una de les 800 que diu la Urbana que han contractat els congressistes per anar dels luxosos hotels barcelonins a la Fira i als restaurants vips de la ciutat. I, mentrestant, els hotels es van omplint de visitants, n'arriben 55.000, cosa que generarà un impacte econòmic de 220 milions d'euros.

En jet privat

"Ja n'estan arribant molts; de fet, avui arribaran tots, no tenim overbooking, però quasi", ens diu el recepcionista de l'hotel Majestic. Com el Chuck, un congressista de Dallas que està molt content de ser a Barcelona: " Yes, I like it ". I és que tots ens diuen el mateix i tots, en Chuck també, porten l'acreditació del cordill vermell. I no m'estranya. Ens expliquen que cada cordillet amb la targeta d'entrada val entre 600 i 5.000 euros. Per perdre-la! Darrere del Chuck, dos mossos controlen els carrers i els multireincidents. No volen que cap lladre fastiguegi l'estada del congressista. En total, 330 mossos vetllaran pels visitants en el marc d'un pla de seguretat capitanejat pel comissari responsable dels Mossos de Barcelona, Joan Carles Molinero. I també vetllaran pels 100 alts executius que ja han aterrat a la ciutat, alguns, diuen, en jet privat. Visitants de luxe que s'estaran tota la setmana en un congrés que ha portat 2.500 periodistes acreditats. Ja ho saben, quan vegin un cordill vermell, mínim 600 euros. No sé si els del jet privat portaran l'acreditació penjada.

stats