Crònica 26/08/2011

El Consell Evangèlic amenaça de denunciar el consistori de Salt

L. Espín
2 min
Una veïna de Salt mira els terrenys en què s'hauria de construir la mesquita i el temple evangèlic.

Barcelona.El Consell Evangèlic de Catalunya (CEC) va assegurar ahir al consistori de Salt que els denunciarà si no retiren l'acord aprovat pel ple de dimecres que estableix un veto d'un any per a l'obertura de centres de culte al polígon de Torremirona. De fet, ahir mateix, l'entitat va presentar un escrit a l'Ajuntament gironí en què es detalla que amb aquest acord municipal es vulnera el dret fonamental a la llibertat religiosa i de culte. Al mateix escrit s'explica també que no s'ajusta a la llei catalana de llocs de culte, que obliga els municipis a proveir sòl per a usos religiosos. Fonts del Consell van detallar que actualment els requisits per ubicar un temple al centre de Salt són inassumibles i que va ser el mateix Ajuntament el que va recomanar a les entitats religioses que volien construir un temple, adquirir terrenys al polígon. Ara una associació evangèlica de Girona ja té els terrenys però no pot obtenir la llicència. Les mateixes fonts van explicar a l'ARA que si el consistori no respon al seu escrit interposaran una demanda per vulneració de drets fonamentals.

Torroella atura una mesquita

El municipi empordanès de Torroella de Montgrí també podria suspendre temporalment la llicència de construcció d'una mesquita a un polígon de la ciutat. El motiu, segons van manifestar ahir fonts municipals, són irregularitats en el projecte. El nou equip de govern troba a faltar informes sobre la mesquita i titlla el procés d'irregular, ja que no ha passat per cap ple ni comissió. L'estètica de la mesquita no agradaria tampoc a l'executiu actual, però menys encara que s'hagi plantejat com un centre de culte d'àmbit supramunicipal, cosa que fa que sigui de grans dimensions.

Els següents passos del consistori és fer un pla de mobilitat i acordar una estètica externa diferent. Fins que aquests temes no s'hagin solucionat el projecte quedarà suspès temporalment i no es podrà construir la mesquita al polígon de Torroella.

stats