Crònica 17/12/2010

Aquesta era la segona vegada que Puig es quedava sense cobrar

C.a. Olot
2 min

.Aquesta era la segona vegada en un any que Pere Puig tenia problemes per cobrar la nòmina de Construccions Tubert. Així ho ha revelat la secretària general de la UGT a les comarques de Girona, Dolors Bassa, que al juny ja va assessorar aquest paleta de 57 anys perquè tenia pendent el sou d'alguns mesos i la paga extra de l'estiu. "Va venir al sindicat perquè no cobrava i la mateixa empresa li havia reconegut el deute, fins que un dia, al juliol, ens va comunicar que ja li havien pagat", explica Bassa.

Però la situació es va tornar a repetir al mes següent. Un altre cop l'empresa va deixar de pagar-li la nòmina i va tornar a contactar amb el sindicat, que li va indicar els passos que havia de seguir per intentar regularitzar la seva situació. En aquest sentit, el paleta es plantejava presentar una demanda contra Construccions Tubert. "A principis de setmana, però, ens va dir que li havien tornat a donar un xec i que el tema ja estava resolt". Aquest era el xec bancari que mai va poder ser cobrat per falta de fons i que, segons tots els indicis, va precipitar l'assassinat múltiple.

Un home nerviós

Bassa assegura que el tracte amb Pere Puig va ser en tot moment normal i amb una actitud similar a la de qualsevol persona que té problemes per cobrar la nòmina. "Es veia un home nerviós, però res més i, en cap moment vam tenir la sensació d'estar tractant amb una persona amb problemes tan importants", especifica Bassa. La secretària general de la UGT a Girona admet que va quedar molt impactada quan es va assabentar del tràgic succés perquè, a banda d'aquesta relació amb l'assassí, una de les seves víctimes -el sotsdelegat de l'oficina de la CAM, Rafael Turró- també col·laborava amb el sindicat.

La percepció de la dirigent sindical coincideix amb la de la majoria de la gent que havia tractat Puig i que, malgrat el seu caràcter introvertit i solitari, el considerava una persona normal i poc problemàtica, tot i que cridava la seva atenció per algunes extravagàncies. Per això, en Pere de can Quineta era per a alguns en 3P -Pere Puig Puntí- i per a altres en Pere Patata Rossa , en alusió als seus cabells rossos i a l'expressió que es fa servir a la Garrotxa per referir-se a les patates fregides.

stats