AVUI SERÀ NOTÍCIA
Crònica 23/01/2011

Convenció del PP Presidencials a Portugal Concurs Viñas

2 min

El líder del PP, Mariano Rajoy, tanca avui la convenció estatal del partit que ha tingut lloc a Sevilla els últims dos dies. La trobada ha estat marcada pels missatges harmonitzadors, com el que ahir va llançar De Cospedal quan va apostar per unificar els continguts que s'ensenyen a les escoles en història i llengua. A més, s'ha refermat la unitat dels barons al voltant del seu líder. El partit sembla haver superat els dubtes sobre Rajoy de fa un parell d'anys, quan va perdre per segon cop les eleccions, i ja té la vista posada en la conquesta de la Moncloa. El missatge d'avui de Rajoy donarà més pistes de cap on va el PP.

E nmig d'una situació econòmica delicada, que ha situat Portugal com a possible proper objectiu del rescat financer per part dels organismes internacionals, el país viu avui una jornada electoral per escollir nou president. L'actual cap d'estat, el conservador Aníbal Cavaco Silva, parteix com a favorit a les enquestes. El seu màxim opositor és el socialista Manuel Alegre, que compta amb el suport del seu partit i dels marxistes del bloc d'esquerra. Els electors votaran en clau econòmica, influïts pel clima pessimista que està instal·lat entre els ciutadans a causa de la crisi. La jornada coincideix també amb un moment delicat en les relacions entre l'actual president Silva i el primer ministre, el socialista José Sócrates. Les seves divergències sobre la resposta a la crisi econòmica han quedat en evidència durant la campanya. Si la divisió al Parlament persisteix, Portugal podria haver-se d'enfrontar a eleccions legislatives anticipades.

E ls guanyadors del 48è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas ofereixen avui a les 18 hores el concert final al Gran Teatre del Liceu. La soprano Tamara Wilson, dels EUA, i el tenor Mario Chang, de Guatemala, han estat els guanyadors del primer premi d'aquesta edició, en la qual han participat un total de 468 cantants procedents de 55 països. El jurat internacional del concurs Viñas, integrat per onze reconeguts intèrprets i especialistes de diversos països, entre ells la soprano italiana Renata Scotto i el baix Enzo Dara, ha atorgat sis premis oficials, dotze especials i 13 d'extraordinaris per un valor de 85.700 euros.

stats