ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 07/11/2011

De Cospedal: "Duran s'hauria d'avergonyir del seu suport a ZP"

El PP considera que Duran s'hauria "d'avergonyir" d'allargar l'agonia del país donant suport a Zapatero. Davant els que els acusen d'anticatalans, De Cospedal diu que el PP "estima" Catalunya.

Sara González
3 min
La secretària general, María Dolores de Cospedal va ser ahir, a Badalona, la protagonista del segon acte central de campanya que els populars celebren a Catalunya.

BadalonaEl cos a cos entre PP i CiU per pujar al segon lloc del podi electoral a Catalunya endureix els missatges i farceix de retrets la campanya. Després que el candidat de CiU hagi fet de "l'anticatalanisme del PP" el seu cop de colze per escalar posicions, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va respondre ahir demolidorament des de Badalona i va recordar a Josep A. Duran Lleida que és ell qui s'hauria "d'avergonyir" d'haver donat suport a José Luis Rodríguez Zapatero, protagonista de la "retallada social més gran" de la història.

Davant dels que alerten que amb una majoria absoluta de Mariano Rajoy Catalunya ja pot començar a tremolar, De Cospedal va etzibar que els populars "estimen Catalunya" perquè són "un partit català" i que el que realment ha estat "nefast" per al territori ha estat l'actitud de Duran, que ha contribuït a allargar "l'agonia" de tot un país.

La presidenta de Castella-la Manxa va deixar ben clar que per molt que es faci una crida a arraconar-lo, el PP s'ha enfortit i ja és un partit de govern: "El PP a Catalunya som com el te, com més bull l'aigua que hi tires més fort es fa". I com a prova dels beneficis que un govern del PP pot brindar a Catalunya, es va remuntar al mandat de José María Aznar l'any 1996, quan precisament el candidat del PP català, Jorge Fernández Díaz, va "aconseguir" noves competències per als catalans, com ara les de trànsit.

De Cospedal, blanc constant dels contrincants perquè consideren que la seva gestió a Castella-la Manxa és l'avantsala del que pensa fer Mariano Rajoy si arriba a la Moncloa, va voler marcar distàncies entre les retallades que ella està aplicant i les que Artur Mas està perpetuant a Catalunya. Cospedal va argumentar que la seva prioritat ha estat eliminar la meitat dels alts càrrecs, suprimir empreses i fundacions públiques i liquidar les administracions paral·leles. "Els diners que tenim els dediquem a garantir els serveis socials bàsics. Hi ha una gran diferència en la manera de governar", va assegurar.

La promesa d'abaixar impostos

La secretària general del PP, que es va comprometre ahir a no aplicar retallades socials i, a la vegada, a abaixar els impostos, també va marcar distàncies amb el PSOE . Va retreure a la candidata del PSC, Carme Chacón, que si preconitza que té la fórmula per sortir de l'atur i preservar les polítiques socials per què no li va donar a Zapatero perquè l'apliqués abans. La presidenta manxega va lamentar que el PSOE recorri "al passat, al rancor i la divisió" portant Felipe González i Alfonso Guerra als seus mítings -els "brontosaures", en paraules de la número dos de la llista del PP, Soraya Sáenz de Santamaría-. "Ja veig quina és la foto del futur", va ironitzar De Cospedal.

Rajoy va ser ahir el gran absent a la foto que es van fer María Dolores de Cospedal, Alícia Sánchez-Camacho i Jorge Fernández Díaz amb l'alcalde badaloní, Xavier García Albiol, en el segon acte central que el PP celebra a Catalunya. I és que el líder popular va afirmar que es prenia tot un dia de recés per preparar el debat televisiu d'aquesta nit amb el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Per a Rajoy serà una prova de foc per blindar la victòria que li auguren tots els sondejos.

Tant De Cospedal com Camacho i Fernández van tancar files al voltant de la gestió d'Albiol, que ha estat acusat de racista pels partits de l'oposició. Fernández fins i tot va parafrasejar Joan Manuel Serrat: "Que bonica que és Badalona amb García Albiol d'alcalde".

stats