Crònica 12/12/2011

La Costa Daurada compleix previsions amb un 60% d'ocupació

Dani Revenga
1 min

TARRAGONAEls nivells d'ocupació hotelera a la Costa Daurada entre el 2 i l'11 de desembre s'han situat al voltant del 60%, justament el que havia previst l'Associació Hotelera Salou, Cambrils, la Pineda. Aquesta zona turística ha tingut disponibles 5.500 places, de les 45.000 que ofereix quan està a ple rendiment. El nombre d'hotels oberts ha estat de 15, sobre un total de 84.

Tot i que el pont s'ha estès durant nou dies, la portaveu de l'Associació Hotelera, Teresa Clavé, explica que "la mitjana de pernoctacions ha estat de tres dies, que s'han combinat de múltiples maneres". Aquestes xifres d'ocupació són sensiblement inferiors a les que es van registrar l'any passat, quan es va arribar al 67%, tot i que llavors el pont es va concentrar en cinc dies. Per llocs d'origen, Catalunya i altres mercats emissors de l'estat espanyol, com Saragossa, Navarra i el País Basc, pràcticament han monopolitzat els fluxos de visitants, com és habitual en aquestes dates.

Tot i que l'ocupació final ha coincidit amb les previsions del sector hoteler, el nombre de reserves d'última hora ha tornat a ser molt important. En aquest sentit, el bon temps que ha fet durant la majoria dels dies ha afavorit que s'hagin satisfet les expectatives.

Com és habitual en aquest pont, la Costa Daurada s'ha beneficiat també de l'organització a Salou de la tretzena edició de l'Spanish Open de balls de saló, que va tenir lloc entre el 2 i el 6 de desembre i va acollir més d'un miler de parelles participants, moltes allotjades en establiments hotelers de la Costa Daurada.

stats