PROPOSTA PARLAMENTÀRIA
Crònica 14/07/2011

CpC ressuscita la seva proposta de llei electoral

Pol Santaló
2 min
El director de campanyes de CpC, Toni Comín, va ser un dels que va intervenir en la reunió.

Barcelona.Després que CiU i PSC reconeguessin fa dues setmanes un acostament entre els dos partits per iniciar les negociacions per tirar endavant la nova llei electoral, ahir els promotors de la proposta de llei electoral de Ciutadans pel Canvi (CpC) van reactivar el seu projecte donat aquest context pròsper de negociació que s'ha format entre els dos grans partits de Catalunya, en aquest aspecte.

La comissió promotora va voler reivindicar que, per respecte democràtic a les més de 88.000 persones que van firmar la seva iniciativa legislativa popular per aprovar el seu projecte de llei, la ponència hauria de constituir l'elaboració i l'aprovació de la seva proposta.

CpC va admetre que, donada l'actual situació política que viu el país, la seva estratègia serà la de sempre: "empènyer sense emprenyar", de manera que continuaran pressionant, però sense dificultar la marxa ordinària del procés legislatiu.

Així mateix, CpC també va assenyalar que l'aprovació d'una nova llei electoral facilitarà la transparència, augmentarà la proximitat entre els polítics i la gent, millorarà la qualitat democràtica del nostre país i, de retruc, reduirà la desafecció política que es viu i que ha generat moviments tan importants com el del 15-M, moviment amb el qual l'organització ha declarat que existeixen molts paral·lelismes entre el seu manifest i la proposta de llei que ells proposen.

Un context favorable

Els membres de l'organització han reconegut que estan totalment convençuts que, aquest cop sí, la llei s'aprovarà amb tota probabilitat. Per diverses raons. En primer lloc, perquè la societat està demanant a crits que s'aprovi una nova llei electoral com més aviat millor. En segon lloc, perquè els polítics saben que és un tema que fa molts anys que arrosseguen i no el poden demorar més. I en últim lloc, perquè en comparació amb l'última legislatura, ara hi ha molt més temps per poder negociar.

stats