Crònica 13/03/2011

"Crec que tinc possibilitats que sigui la meva filla biològica"

Marta Català
1 min
Una monja agafa la filla de la Dolores al pis on va néixer.

Barcelona.No volia que la seva família sabés que estava embarassada i es va posar en contacte amb un capellà i unes monges de Bilbao. La Dolores Chumillas va donar a llum el 13 de febrer del 1978 en un pis ple de noies joves embarassades. Una monja, segons explica, li va prendre la seva filla.

Quan va donar a llum, les monges la van fer fora del pis i quan va tornar a buscar la seva filla les germanes li van dir que ella no havia parit allà: "No entenia res", diu.

"Tota la vida que la busco, abans que sortís l'associació Anadir". Ara, 35 anys després, té un bri d'esperança: "Una noia de València em va trucar fa setmanes i entre les dues hi havia moltes coincidències, per la data de naixement", assenyala. La Dolores ja està al banc de l'ADN d'Anadir i espera tenir aviat els resultats de les proves comparades amb l'ADN de la noia de València, que vol mantenir-se en l'anonimat. "No he tingut més fills i l'únic que conservo és aquesta foto de la meva filla que està en braços de la monja". La Dolores, veïna d'Alcantarilla, un municipi de Múrcia, somia abraçar la seva filla biològica i el seu cas està en mans de la Fiscalia: "Espero que es faci justícia, perquè m'han robat la meva vida, la meva filla, això no té nom", assenyala. Caldrà esperar els resultats per saber si hi ha hagut sort.

stats