VIOLÈNCIA AL PRÒXIM ORIENT
Crònica 25/03/2011

Creix la tensió entre Hamàs i Israel amb més atacs aeris

àlex Gutiérrez Pascual
2 min

La frontera entre la franja de Gaza i el sud d'Israel va tornar a ser ahir l'escenari de l'escalada de tensió al conflicte del Pròxim Orient, que es va agreujar amb l'atemptat de dimecres a Jerusalem, en què una dona va morir i una trentena de persones van resultar ferides. Dos coets de llarg abast procedents d'aquest territori palestí van impactar a les proximitats del port d'Ashdod, situat a més de 30 quilòmetres de la franja de Gaza. Segons fonts mèdiques israelianes, l'atac no va produir víctimes. Aquesta ciutat i Beer Sheva, a uns 40 quilòmetres de la frontera amb Gaza, van patir dimecres atacs amb coets i foc de morter.

L'exèrcit israelià va respondre ahir als atacs de dimecres amb bombardejos contra un túnel de contraban a la frontera entre Egipte i Gaza, un camp d'entrenament de l'organització islamista Hamàs, una bateria de coets i un transformador de potència, fet que va provocar apagades d'electricitat a la zona. L'atac no va causar cap ferit, segons els serveis mèdics palestins.

El govern d'Israel va responsabilitzar ahir Hamàs, que controla la franja de Gaza, del llançament de projectils al sud del seu territori durant els últims dies. I les milícies palestines argumenten que els atacs sobre terreny israelià responen a les últimes operacions aèries de l'exèrcit d'Israel a la franja de Gaza. En els bombardejos israelians de dimarts van morir cinc militants palestins i quatre civils, tres dels quals eren nens.

La víctima, una turista britànica

La policia israeliana va mantenir ahir el màxim nivell d'alerta i va reforçar el nombre d'agents a Jerusalem i als voltants en les tasques de recerca dels autors de l'atemptat de dimecres. Les autoritats britàniques van confirmar que la dona víctima de l'atac era una ciutadana del Regne Unit de 56 anys. La policia israeliana va assegurar que era una turista. Dotze de la trentena de persones ferides per l'atac amb bomba continuaven hospitalitzades.

stats