Crònica 23/12/2010

Crides a la unitat, eufòria i proclames independentistes

La prudència de CiU i PSC va contrastar amb la contundència de la resta de partits, com per exemple, la d'ICV-EUiA, que va instar els partits a unir-se per defensar el model lingüístic a les escoles.

Oriol March
1 min
El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, valora la sentència emesa ahir pel Tribunal Suprem.

BarcelonaEl ventall ideològic representat al Parlament es va plasmar ahir a la tarda en les reaccions dels partits a la sentència del Suprem. Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, formació sempre sensible al vessant social dels conflictes, va cridar a la unitat dels partits per defensar el model de "cohesió ciutadana" que representa el model lingüístic català. En canvi, Joan Ridao, secretari general d'ERC, es va limitar a recordar que la resolució és una "conseqüència retardada" de la sentència i va exigir respostes al nou Govern.

Una mort amb dues lectures

Dos partits radicalment oposats van certificar ahir la "mort" de la immersió lingüística: Solidaritat Catalana i Ciutadans. Els primers, representats per Alfons López Tena -notari de professió-, van assegurar que a partir d'ara només hi ha dos camins: o acatar la sentència o iniciar la transició a la independència. A Ciutadans, però, hi regnava l'eufòria: Jordi Cañas, portaveu de la formació, celebrava a Twitter que la immersió lingüística "havia mort". El president del partit, Albert Rivera, va amenaçar de portar el proper govern als tribunals si no acatava la sentència.

El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, potser trasbalsat pel pacte CiU-PSC, només va instar Artur Mas a "complir la llei".

stats